ERDON Országos hírek

2008.03.13. 11:02

Szigorítják a fegyvertartási és használati feltételeket

<p>A Kormány megszigorította a nem halálos lőfegyverek tartásának és használatának feltételeit. Törvénytelen fegyverhasználat esetén 6 hónaptól három évig terjedő börtönbüntetés is kiszbható ezután, nyilatkozta szerdán Cristian David belügyminiszter.</p>

A szigorító intézkedéseket és büntetéseket a fegyver és lőszertartást szabályozó törvény módosítására hozott sürgősségi kormányrendelet tartalmazza. A belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az ilyen fegyverrel elkövetett utcai konfliktusok aggasztóan nagy száma miatt tartotta szükségesnek szigorítani a törvényt. A nem halálos lőfegyvereket szerinte csak kivételes esetekben, önvédelemre szbad használni, nem pedig megfélelmlítési vagy pedig leszámolási eszközként bizonyos csoportok között, mondta Cristian David. Az ilyen fegyverek engedély nélküli birtoklásáért a módosított törvény szerint háromtól egy évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, használatáért pedig hat hónaptól három évig terjedő.

A belügyminiszter elmondta, hogy minden megyei rendőrfőfelügyelőt figyelmeztetett: nem tűr semmiféle alvilági csoportosulások által generált utcai konfliktust, drasztikus intézkedéseket foganatosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!