ERDON Országos hírek

2008.03.25. 13:04

Forgalmi káosz Nagylaknál

<p>Harminc kilométeres kamionsor várakozik Nagylaknál a határ román oldalán a Magyarországra való átkelésre. A román hírforrások szerint megközelítőleg ugyanakkora a zsúfoltság a határ magyarországi oldalán is. <BR /></p>

A Nagylaknál sosem látott torlódást az okozza, hogy a húsvéti ünnepek alatt - szombattól hétfő estéig - a magyar hatóságok leállították a nehézgépkocsik közlekedését.

Vasile Ciceac, Nagylak polgármestere szerint a kisváros forgalmában teljes a káosz, azonban a város minden héten kénytelen eltűrni a hétvégeken felgyűlt kamionok okozta forgalmi dugókat. Hozzátette: az elmúlt évben a városban megháromszorozódott a kamionforgalom, naponta 1200 nehézgépkocsi kel át a határon.
A rendőrség szerint a torlódás annak is tulajdonítható, hogy felhívásaik ellenére a kamionosok nem hajlandóak a varsándi határátkelő felé menni, inkább Nagylaknál várakoztak. Jelenleg nagy forgalmi dugókra kell számítsanak az arra közlekedők, emellett a Magyarországra átlépni szándékozó kiskocsikat más határátkelőkhöz irányítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!