ERDON Helyi sport hírek

2016.03.20. 17:38

Száz pont cserejátékosokkal

A férfikosárlabda-bajnokság 28. fordulójában a vártnál is könnyebb győzelmet aratott az előző fordulóban a Bukaresti Steauát simán (tönkre)verő erdélyi legénység, a Nagyszebeni Atlassib ellen.

A férfikosárlabda-bajnokság 28. fordulójában a vártnál is könnyebb győzelmet aratott az előző fordulóban a Bukaresti Steauát simán (tönkre)verő erdélyi legénység, a Nagyszebeni Atlassib ellen.

A férfikosárlabda-bajnokság 28. fordulójában rendezett mérkőzésen: Nagyváradi VSK U–Nagyszebeni Atlassib 100–62 (36–15, 26–17, 24–18, 14–12). Antonio Alexe Sportaréna, mintegy 2.000 néző. Játékvezetők: Alin Faur, Mircea Şerban, Bertalan István. Megfigyelő: Doru Vinasi. Napokkal a mérkőzés előtt néhány pesszimista drukker (szakember is!) úgy vélekedett, hogy a nagyszebeniekkel szembeni összecsapásra a szokásosnál jóval kevesebb néző látogat ki az arénába. Jóslatukat pedig arra alapozták, hogy két, zsinórban elveszített meccset követően a csupán győzelem orientált váradi közönség egy része otthon marad és legfeljebb a televíziós közvetítést tekinti majd meg. Nos, egyáltalán nem ez történt! Az elmúlt héten péntek késő este kezdődött mérkőzésre zsúfolásig megtelt a váradi játékcsarnok nézőtere, amelyen most még a megszokottnál is hangosabban zúgott-zengett a szurkolók biztatása. Cristian Achim edző tanítványai száz pontot dobtak a győztes meccsen, ráadásul mindezt úgy, hogy az utolsó negyedben szinte kizárólag a cserejátékosok szerepeltek.

Nagy volt a különbség

Mind a négy játékrészt a nagyon jól játszó váradi gárda nyerte, az elsőben például huszonegy ponttal dobott többet ellenfelénél. Az új szerzemény Zeno egyre jobban illeszkedik a csapat taktikájához, a játékmester Franklin ismét a leghosszabb időt (és kiválóan) játszotta, Nuhanovics kimaradt a keretből, Lucsics viszont jól helyettesítette, Markovicsnak öt próbálkozásból négy három pontot érő dobása volt, de mellettük minden játékos derekasan kivette részét a megérdemelt győzelemből és a VSK U az alapszakasz második részének felében továbbra is az élen áll. Összeállítások, VSK U: Zeno (15 pont), Mandache (13), Barnette (19), Markovics (14), Paşca (2), Pop (4), Lucsics (12), Zupan (4), Petrişor, Ţibîrnă (9), Nicolescu (2), Franklin (6). Atlassib: Hardy (10), Gilbert (9), Paul (7), Tîncu (14), Banciu, Ciocată (3), Păun (5), Lalovics (7), Mijajlovics (7), Vrincian.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!