ERDON Helyi sport hírek

2016.01.25. 15:57

Drámai vég, váradi örömmel

A Nagyváradi VSK U férfikosárlabdázói csak egy pont különbségű győzelmet arattak vasárnap a Pitesti-i BCM U otthonában miután három negyeden keresztül irányították és vezették a hadakozást.

A Nagyváradi VSK U férfikosárlabdázói csak egy pont különbségű győzelmet arattak vasárnap a Pitesti-i BCM U otthonában miután három negyeden keresztül irányították és vezették a hadakozást.

A férfikosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában: Piteşti-i BCM U–Nagyváradi VSK U 69–70 (19–21, 15–19, 15–17, 20–13). Játékvezetők: Alexandru Olaru, Ciprian Stoica, Alexandra Dinca. Szövetségi megfigyelő: Doru Vinaşi. Trivale sportcsarnok, mintegy 600 néző. BCM U: Lee (11 pont), Mladenovics (21), Ross (12), Stăncuţ (3), Pustozvonov (14), Negutb (6), Vlaicu, Stamenkovics, Bobrov (2). VSK U: Mandeche (3), Barnette (18), Markovics (16), Paşca, Nicolescu, Lucsics (12), Zupan (6), Petrişor (2), Nuhanovics (6), Franklin (7). Drámai küzdelmet hoztak a csata utolsó pillanatai: 18 másodperccel az utolsó sípszó előtt a házigazdák átvették a vezetést, ám Markovics büntetőből előbb egyenlített, majd egy pontos előnyt is szerzett csapatának, amelyre azonban a maradék három másodperc alatt már nem találtak megfelelő választ a piteşti-ek.

Nem lett visszavágás

A házigazdák edzője, a volt váradi szerb idegenlégiós játékos, Andjelko Mandics (aki anyanyelvi szinten beszél magyarul) a vasárnapi mérkőzés előtt telefonon elmondta a BN munkatársának, hogy az őszi idényben Váradon elszenvedett két pont különbségű (62–60) vereségért most mindenképpen visszavágnak. Nos, a jövendölés nem vált be, annak ellenére, hogy néhány másodperccel a mérkőzés befejezése előtt egy ponttal vezettek! Azt megelőzően viszont három negyeden át Achim edző tanítványai érvényesítették tudásukat: a nagyszünetben például hat pont volt az előnyük, a harmadik játékrész után nyolc ponttal voltak jobbak ellenfelüknél, míg a végső játszmában majdnem sikeresnek bizonyult az edző jövendölése.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!