ERDON Helyi sport hírek

2013.06.04. 13:33

Olaszországi próbajátékon volt a váradi kapus

Az olasz élvonalban szereplő AS Roma és a Juventus Labdarúgó Akadémiákban tíznapos próbajátékon vett részt a Nagyváradi Baihar FC fiatal kapusa, Ionuţ Pop.

Az olasz élvonalban szereplő AS Roma és a Juventus Labdarúgó Akadémiákban tíznapos próbajátékon vett részt a Nagyváradi Baihar FC fiatal kapusa, Ionuţ Pop.

 

Alig tért haza Olaszországból, Ionuţ Pop máris bizonyítási lehetőséget kap edzőjétől: a fiatal kapust Marian Pană beválogatta a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú együttes bővített keretébe, amely ma délután utolsó mérkőzését vívja a Temesvári ACS Poli vendégeként. A Bihar FC ifjúsági- és utánpótlás nevelő központjában nevelkedett mindössze 16 esztendős (1997-ben született Nagyváradon) portás május 20-30. között próbajátékon vett részt az olasz élvonalban szereplő AS Roma és a Juventus Labdarúgó Akadémiákban.

Dicséretet kapott

Pop a váradi II. ligás klub harmadik számú kapusa, a ma záruló hivatalos idényben két alkalommal ülhetett a cserepadon: a Félixfürdői Luceafărul elleni Román Kupa-meccsen, illetve a Râmnicu Vâlcea alakulatával vívott bajnoki összecsapáson. Annak ellenére, hogy két évvel fiatalabb társainál, első számú kapusa a Călin Cheregi által edzett A korcsoportú (az együttest 1995-ben születésű labdarúgók alkotják) csapatnak, s nem utolsósorban tagja az U16-os korosztályú román válogatottnak is. Popot a klub elnöke, Şerban Morcan kísérte el az olaszországi próbajátékra, s hazaérkezése után lapunknak nyilatkozva elmondta: „nagyon jó benyomást keltett védéseivel, mindkét klubnál dicséretben részesítették. Nem lennék meglepve, ha Ionuţ hamarosan szerződésajánlatot kapna Olaszországból…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!