ERDON Helyi sport hírek

2010.06.07. 14:46

Folytatás az „Óvári–ügyben”

<p>Szatmár megye – Kedden fogja tárgyalni a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület fellebbviteli bizottsága az Óvári Someşul ügyét. A IV. ligás együttes megfellebbezte a fegyelmi bizottság döntését, amelynek alapján hat pontot vesztettek.</p>

Az Óvári Someşul IV. ligás labdarúgó-egyesület megfellebbezte a Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottságának döntését, és kéri vissza a szerintük jogtalanul levont hat pontot. Az AJF fellebbviteli bizottságának hétfőn nyújtották be panaszlevelüket az óváriak, bár Pataki Zoltán, a fegyelmi bizottság elnöke korábban azt mondta, 24 óra áll a Someşul rendelkezésére a döntés megfellebbezésére. A fegyelmi bizottság az elmúlt kedden hozta meg a döntést. Mint ismeretes, az óváriaktól azért vontak le hat pontot, ugyanis a Nagykárolyi Victoria és a Mezőfényi Fröhlich elleni meccseken jogtalanul játszatták Kirner Jánost és Botos Sándort. 
Maiorciac Zsolt klubelnök állítja, az is szabályellenes volt, hogy 24 órát szabtak meg a megfellebbezésre, bár a szabályzat szerint öt nap állhat a vétkes csapat rendelkezésére, hogy óvást nyújtson be. Ugyanakkor az AJF–t azért is hibáztatja ebben az ügyben, mivel ők állítottak ki játékosengedélyt a két labdarúgó nevére idén, március 4–én. Ugyanakkor súlyos vádakkal illeti a labdarúgó egyesületet. „A tény, hogy csak a két konkurens csapat, a Nagykárolyi Victoria és a Mezőfényi Fröhlich nyújtott be írásos panaszt, arra enged következtetni, hogy valaki, az AJF munkatársai közül jogtalanul hívta fel a csapatok figyelmét arra, hogy ennek a két játékosnak nincs rendezve az engedélye” – olvasható az AJF-hez címzett levélben.
Az AJF fellebbviteli bizottságának elnöke, Marcel Tătaru lapunktól értesült arról, hogy az óváriak megfellebbezték a fegyelmi bizottság döntését. „Kedden ül össze a bizottság, hogy megtárgyaljuk az óváriak ügyét. Addig nem szeretnék véleményt mondani az ügyben” – szögezte le Tătaru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!