ERDON Helyi sport hírek

2010.03.15. 16:52

Aranyérem nélkül a váradi cselgáncsozók

<p>Az elmúlt hét végén az Antonio Alexe Sportarénában bonyolították le az utánpótláskorú cselgáncsozók országos bajnokságát. A váradi versenyzők tarsolyába hét érem került, ám egyik sem volt aranyból!</p>

Nem csillogtak úgy a váradi cselgáncsozók, mint tették azt az előző esztendők során, illetve mint ahogyan elvárták volna teljesítményüket az edzők. Hét érmet szereztek ugyan, de amire immár évek óta nem akadt példa – egyetlen aranyérmet, illetve első helyezést sem sikerült szerezniük! Emil Morar és Lungu Sándor edzők (Nagyváradi VSK Liberty Cselgáncsklub) tanítványai, Kolumbán Sándor (73 kg) és Alexandru Dragomir (81 kg) a férfiak versenyében, míg Ioana Matei (Nagyváradi Crişul Sportklub, edző: Olimpia Ianc) a hölgyek versenyében bizonyított: ők mindhárman ezüstérmesek, országos másodikok lettek.

Bronzérem meglepetésre

Harmadik helyen a VSK Liberty sportolói, Călin Merge (66 kg), Adrian Merge (73 kg), David Morar (81 kg), valamint nagy meglepetésre az ifjúsági korú Maria Leuce (63 kg), a Liberty Bihorul ISK (edzők: Aurelian Fleisz, Alexander Goncsarenko) végzett. Dobogóközeli helyen, ötödikként fejezte be a versengést Cristian Rupa, Ionuţ Enache (60 kg), Adrian Moga (66 kg), Alexandru Borlea (90 kg). Az érmek számát tekintve sikeresnek mondható a váradiak szereplése, ám a szakemberek jóval többet vártak Adrian Merge, Cristian Rupa vagy Adrian Moga szereplésétől, hiszen sokan az aranyérem megszerzésére is esélyesnek ítélték valamennyiüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!