ERDON Helyi sport hírek

2008.09.29. 13:29

Autók versengtek a hágón

<p>Szombaton a hûvös reggeli idõjárás ellenére igen korán, már nyolc óra elõtt gyülekeztek a rali megmérettetésen részt venni szándékozó hazai és magyarországi versenyzõk szám szerint huszonöten.</p>

Immár két esztendeje nem rendeztek autós rali versenyt a Nagyvárad– Hegyközpályi közötti útszakasz szerpentinjein. Most az ACS Pro Racing klub az Auto Bara céggel és a Polgármesteri Hivatallal közösen megyei szakaszt hozott tetõ alá. Tíz órakor vajdahunyadi, váradi, aradi és magyarországi autók rajtoltak, egymás mellett az amatõr és engedéllyel rendelkezõ pilóták, mivel nem volt megkülönböztetés a versenyzõk részére, akiknek öt alkalommal kellett végig autózni a kijelölt útszakaszon.

Készülnek a jövõre

A 2 100 méter hosszúságú pályátelõször „felmérték” a versenyzõk, majd következett két idõfutam, azokat követõen pedig két gyorsasági futam. A versengés befejezéskor a célállomáson minden résztvevõ diplomát és egy serleget kapott, valamint megnyugtatást, hogy minden évben megrendezik ezt a versenyt. Annál is inkább, hogy jövõtõl ezt edzésként használják majd az országos hegyi gyorsasági bajnokság biharfüredi szakaszának újraindításával.

Lévay Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!