ERDON Helyi hírek

2016.07.28. 18:36

Városrendezési terv elfogadva

Öt ellenszavazat mellett fogadta el a nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésén a város Általános Városrendezési Tervét, mely október 1-től számítva tíz évig lesz érvényben.

Öt ellenszavazat mellett fogadta el a nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésén a város Általános Városrendezési Tervét, mely október 1-től számítva tíz évig lesz érvényben.

A csütörtöki helyi tanácsülésen első napirendi pontként tárgyalták a tanácsosok az előterjesztett új általános városrendezési tervet. Kis Gábor, az RMDSZ frakció tagja a napirendi pont vitáján azt kérdezte, hogy a Kert (Avram Iancu) utca esetleges lebontásához szükség lesz-e a most előterjesztett általános városrendezési terv módosítására. Ilie Bolojan polgármester válaszában kifejtette, hogy erre szükség lesz abban az értelemben, hogy folytatni kell a törvény által előírt eljárásokat, vagyis a Kert utca esetleges elbontásakor egy övezeti városrendezési tervet kell majd elfogadni

A tervet elkészítő Planwerk cég képviseletében Eugen Panescu azt mondta, hogy az általános fejlesztési terv nem veszi számításba a Kert utca lebontását rövid távon, de hosszútávon mindenképpen ajánlatosnak tartja ezt a lehetőséget figyelembe venni a város fejlődése érdekében. Az előterjesztést az RMDSZ és a szociáldemokrata (PSD) frakció nem szavazta meg, de a jelenlevő 17 liberális tanácsos szavazatai is elegendőek voltak ahhoz, hogy elfogadják azt.

A tanácsülés végén arra a kérdésünkre, hogy a Vámház (Sucevei) utca melyik oldalát fogja érinteni az utcaszélesítés, Ilie Bolojan azt emelte ki, hogy az általános fejlesztési tervnek egyelőre semmilyen konkrét hatása nem lesz az ott lakókra nézve, azon kívül, hogy építkezési engedélyt csak az új nyomvonal betartásával kaphatnak, különben is az utcaszélesítést csak azt követően lehet majd végrehajtani, miután elfogadnak egy övezeti városfejlesztési tervet. Majd hozzátette, hogy az állatkert felől haladva az utca jobb oldalát érinti majd valószínűleg az utcaszélesítés.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!