ERDON Helyi hírek

2008.03.27. 12:56

Kolozsvár az Erdélyi technika fővárosa

<p>Kolozsvár - Öt tonnánál nehezebb kiállítási tárgyak is lesznek az Expo Transilvania által megrendezésre kerülő XVI. Nemzetközi Technikai Kiállításon.</p>

A szakkiállítás 2008. április 1-4, tart nyitva, melyen több mint 80 külföldi (Anglia, Németország, Olaszország, Svájc, Ausztria és Magyarország) és hazai cég több ezer négyzetméteren mutatja be megmunkáló gépeit, eszközeit, ipari robotjait. Nagy kapacitású pompáit, hidraulikus eszközeit. Elektronikus újdonságait, mérő és kontrol műszerit.
Külön szalonban, nemzetközileg is ismert külföldi és hazai feltalálok, ismertetik mindazokat az elképzeléseket, melyek a közel jövőben, ha megvalósulnak könnyebbé, vagy esetleg komplikáltabbá tehetik életünket.
Nem elhanyagolandó a Tudományos Kutatások Szalonja sem.
Hasonló kiállítással vette kezdetét 1992- ben a Kolozsváron megrendezésre kerülő ipai kiállítások. Akkor még a Magyarországi testvérváros Pécs sietett hathatos segítséggel, Markos György által vezetett Kiállítás Szervező Kft. Hozván nem csak a kiállítási felszerelést, hanem azt a humán segítséget, akik tulajdonképpen megmutatták, ismételten hogyan is, kell egy- egy kiállítást korszerűen megrendezni. Ebben Ferenczy Tamás vásárszervező is becsülettel kivette részét. Róluk emlékezett meg tisztelettel Ion Avram vezérigazgató. Ma már az Expo ott tart, hogy a legmodernebb műszaki felszereléseket mutatja be. Olyan gépeket melyeknek összeszerelése napokat vesz igénybe. Az öt napig tartó kiállítás alatt, ezek a mustrumok dogozni fognak. Bizonyítván tudásuk.

Ezeknek a gépeknek a forgalmazása országosan nincs megoldva. Tehát ha valakit érdekelnek az ehhez hasonló gépek, azok most Kolozsváron, megtekinthetik őket. Ezen a vonalon jelentős segítséget kaphatnak a Kolozsvári Műszaki Egyetem tanári gárdájától is, akik szintén jelen lesznek a kiállításon.
A magszintű technika Erdélyi főváros lesz Kolozsvár öt napon keresztül.

Csomafáy Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!