ERDON Helyi hírek

2018.01.04. 08:58

Kiválthatók a parkolási bérletek

Nem változtak az idén Nagyváradon a parkolási díjszabások, ellenben nőtt a bírságok mértéke. A parkolási bérletek már kiválthatók.

Nem változtak az idén Nagyváradon a parkolási díjszabások, ellenben nőtt a bírságok mértéke. A parkolási bérletek már kiválthatók.

A nagyváradi helyi tanács múlt év novemberében fogadta el az idei évre érvényes helyi adó- és illetékekről szóló határozatot. A parkolási díjszabások nem változtak, ellenben 140–500 lej közötti összegre emelkedett a különböző parkolási vétségekre kivethető bírság összege. A sárga felfestésű parkolóhelyekre mobil telefonnal vagy voucherrel, illetve jegyárusító helyekről vagy újságosbódékból vásárolt parkolási jegyekkel fél órára 1,30 lej, egy órára 2,60 lej, két órára 5,20 lej a parkolási díj. Az sms-ben történő parkolóhely-foglalás fél órára 42 eurócentbe, egy órára 83 eurócentbe, két órára 1,67 euróba kerül.

Tarifák

A fehér felfestésű parkolóhelyekre sms-ben hat órára 3,57 euróért lehet parkolóhelyet foglalni, egy egész napra húsz lejbe kerül az sms-ben történő parkolóhely-foglalás. A fehér felfestésű parkolóhelyek bérlése egy hónapra 85, három hónapra 240, fél évre 460, egy évre 870 lejbe kerül. Ezek a tarifák megegyeznek az emeletes parkolóházakban alkalmazott díjszabásokkal. A környéken lakók az iménti tarifáknál lényegesen olcsóbban bérelhetnek a lakóhelyükhöz közel lévő parkolóhelyet. Ők egy hónapra húsz, három hónapra hatvan, fél évre 110, egy évre 200 lejért bérelhetnek parkolóhelyet. Azok, akik valamelyik emeletes parkoló közelében laknak, ezekben a létesítményekben egy hónapra 40, három hónapra 110, hat hónapra 210, egy évre pedig 400 lejért bérelhetnek parkolóhelyet. A lakótelepi parkolóhely bérlése egy évre 100 lejbe kerül. Az emeletes parkolóházakban egy órára két lejért lehet otthagyni az autót, egy napra 15 lej a parkolás. Mint arról már írtunk, a különböző helyi adókat és illetékeket csak január 15-től kezdődően lehet befizetni, ez azonban nem vonatkozik a parkolási bérletekre, azokat már most ki lehet váltani, meg lehet hosszabbítani a városháza ügyfélfogadó termében, illetve online is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!