ERDON Helyi hírek

2012.02.23. 08:31

Farsangi hangulat Jankafalván

Bihar megye - A farsang utolsó szombatján rendeztek Jankafalván álarcosbált. A református ifjak a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is vállalták a helyi tiszteletessel együtt az ünnepség megszervezését.

Bihar megye - A farsang utolsó szombatján rendeztek Jankafalván álarcosbált. A református ifjak a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is vállalták a helyi tiszteletessel együtt az ünnepség megszervezését.

 

 

A program a délelőtti órákban kezdődött a jelmezbe öltözött gyerekek felvonulásával. A kicsiny faluban 23 gyermek jött el a farsangi mulatságra, s abból 18-an maskarába is bújtak. A zsűrit Jakó Sándor lelkipásztor, felesége, Jakó Réka, és Kovács Anita kántornő alkotta. Míg gondolkodtak, addig a házigazda lelkész vezetésével több vidám játék és vetélkedő várta a jelenlévőket. Voltak bibliai kvíz játékok, ügyességi feladatok, s ha már farsang, akkor természetesen nem maradhatott el a fánk- és az almaevő verseny sem.

 

Vendégek a községközpontból

 

A versenyhez a finom fánkot a helyi nőszövetség tagjai, a vallásórások anyukái (Kovács Etelka, Oláh Éva és Tóth Éva) biztosították. A rendezvény iránt oly nagy volt az érdeklődés, hogy a református gyülekezeti terem kicsinek bizonyult. A vidám gyerekcsapatnak látogatói is voltak Diószegről, hiszen Mados Attila családjával, míg Pántya Sándor kislányával együtt tisztelték meg a rendezvényt. Jövetelük oka: személyesen szerették volna átadni a gyermekeknek a körzeti RMDSZ és a bihardiószegi Polgármesteri Hivatal ajándékait. Így minden gyermek, aki eljött az álarcosbálra ajándékkal térhetett haza.

 

Közösségi ház

 

Az RMDSZ körzeti elnöke, Mados Attila azt a reménységét is megosztotta a jelenlevőkkel, hogy a már nagy részben renovált jankafalvi iskola jelenlegi fűtési nehézségei a jövőben megoldódnak, s mint közösségi ház megfelelő, tágas helyet tud majd nyújtani az ehhez hasonló rendezvényeknek Jankafalván. A délutánba is átnyúló programban a szervezők az éhes hasakra is gondoltak, s a nőszövetség tagjai által finom hotdogot készítettek a bálozó csapat részére. Az ünnepség zárómomentuma a tombolasorsolás, valamint a jelmezverseny díjazottjainak kihirdetése volt.

 

A zsűri döntése

 

A zsűri végül hét jelmezt ítélt a legjobbnak: Tóth Évike (Tavasztündér), Orosz József (Toby pingvin), Bodó Judit (Nindzsa), Bodó Bianka (Bohóc), Kovács Józsika (Spongyabob), Varga Patrícia (Királynő) és Szabó Attila (A kaszás), valamint különdíjban részesítette Petrila Henrietta (Festőművész) és Orosz Nikitta (Menyasszony) jelmezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!