ERDON Helyi hírek

2012.01.06. 07:54

Együtt segítettek a gyermekeknek

A szatmárnémeti Harag György Társulat tagjai közösen igyekeztek segíteni a Reménysugár program kedvezményezettjeinek. A december 30–án tartott jótékonysági előadás során 8390 lej gyűlt össze.

A szatmárnémeti Harag György Társulat tagjai közösen igyekeztek segíteni a Reménysugár program kedvezményezettjeinek. A december 30–án tartott jótékonysági előadás során 8390 lej gyűlt össze.

 

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a már megszokott ingyenes gyerekelőadása mellett a 2011/2012–es színházi évadban hagyományteremtő szándékkal év végi jótékonysági előadást tartott. A színház vezetősége és a társulat tagjai a 2011. december 30–i Chicago című előadás teljes bevételét a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány daganatos gyerekeket segítő programja, a Reménysugár számára ajánlotta fel.

Az előadás és a karitatív kezdeményezés komoly sikernek örvendett, ugyanis a musicalt telt ház előtt, 312 nézőnek játszotta a társulat. Az est során az eladott jegyekből, valamint a színház előcsarnokában kihelyezett urnákba helyezett adományokból összesen 8390 lej gyűlt össze.

A produkció érdekessége, hogy szinte valamennyi társulati tagot szerepeltet, így a Harag György Társulat teljes munkaközössége a jó ügy mellé állhatott. A kezdeményezés nem csupán a társulatot mozgatta meg, hanem Szatmár megye színházkedvelő közönségét is, ugyanis a megyeközpont mellett Tasnádról, Nagykárolyból és a környező falvakból is többen váltottak jegyet. A jótékonysági előadás másik különlegessége, hogy most mutatkozott be először a szatmári közönségnek Boros Csaba, a társulat egyik új tagja.

Stier Péter, az Északi Színház igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, nem első alkalom, hogy a társulat tagjai jótékonysági rendezvényen vesznek részt, és a tervek szerint ennek hagyományt szeretnének teremteni.

 

Ami életben tartja a programot

 

Tíz éven keresztül azzal a meggyőződéssel dolgozunk, hogy a Reménysugár programot az tartja életben, és ezáltal a rákbeteg gyerekek reményeit, ha folyamatosan vannak önzetlen adományozók, nemes ügyért összefogó emberek, és ha Isten áldása van törekvéseinken — mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„Amíg decemberben a velünk kapcsolatban lévő 25 Szatmár megyei gyerek ki nem mondott álmainak megvalósítását tűztük ki célul és valósítottuk meg karácsonyra, ma már tudunk arra gondolni és merünk tervezni, hogy a kolozsvári gyermekonkológia kívánságait is teljesíthessük” — tette hozzá Koczinger. Ezen elsősorban életmentő készülékek (lélegeztető, infúzióadagoló, vércukorszintmérő), illetve a rehabilitációt segítő erőgépek (gyalogló- és futópad, szobabicikli) szerepelnek. Így a tervek szerint a befolyt összegből kialakítanak egy „testerősítő“ szobát, valamint, ha marad pénz, akkor az onkológia konyháját is modernizálnák.

A közös sajtótájékoztatón Koczinger egy fából készült sztetoszkópot, valamint egy elismerő oklevelet adott át Stier Péternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!