ERDON Helyi hírek

2016.12.11. 18:46

Ég a harmadik adventi láng

Szombat este a Székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett felállított nagy méretű adventi koszorún Böcskei László megyés püspök jelenlétében fellobbant a 3. gyertyaláng.

Szombat este a Székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett felállított nagy méretű adventi koszorún Böcskei László megyés püspök jelenlétében fellobbant a 3. gyertyaláng.

Vakon Zsolt püspöki titkár arra hívta fel a figyelmet: törékeny ajándék az öröm, hiszen ha megvizsgáljuk az életünket, a hétköznapjainkat úgy általában, több a borúval teli nap. Az adventben az egyház azonban meghív bennünket, hogy szenteljünk egy kicsit több időt az örömre, és nézzük meg, hogy milyen nagy ajándékot kaptunk a Jóistentől, melyet a Szentlélek gyümölcseként őrzünk a szívünkben.

Fontos ezért odafigyelnünk arra, hogy most, a jelenben kell megélnünk ezt az örömöt, mely a hálából, az Istennek kimondott köszönetből fakad. Amilyen az adventünk, olyan lesz a karácsonyunk is, ne halogassuk tehát karácsonyra az örömforrások megtapasztalását, hanem most, a jelenben mindennap éljük át ezeket.

Arról is beszélt Zsolt atya: az örömhöz hozzátartozik a mosoly is, hiszen ahogy Ferenc pápa is hangsúlyozta, szomorú arccal az örömhírt nem lehet továbbadni. Módi Blanka nővért is idézve, megjegyezte: „légy az Isten mosolygó napocskája, ne savanyú uborkája”. A béke is a mosollyal kezdődik,

és emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a karácsony valójában Isten megtestesüléséről szól, arról, hogy odafigyelünk a másik emberre, mert az örömünk akkor válik teljessé, ha a másik ember öröme fontosabb lesz a magam kényelménél, igazánál és boldogságánál- nyomatékosította.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!