ERDON Helyi hírek

2010.07.05. 07:11

Az árvíz okozta károkat mérik fel

<p>A szombat délutáni heves esőzések nyomán keletkezett károkat takarították el Sepsiszentgyörgy több utcájában a Készneléti Felügyelőség munkatársai, a köztisztasági vállalat emberei valamint a helybéliek is.</p>

Sepsiszentgyörgyön is óriási károkat okozott a szombat délutáni heves esőzés, több főutat és mellékutcát is elárasztott a víz. A felhőszakadás után a Debren patak a város területén több helyen is kilépett medréből, és az alacsonyabban fekvő városrészek, így a Híd utca, a Grigore Bălan sugárút, a Csíki utca és a Mikes Kelemen utca méteres víz alá kerültek.

A készenléti felügyelőség szóvivője elmondta, egyelőre nincsenek összesített adatok, egész éjjel dolgoztak, több autót és szivattyút is bevontak a kármentésbe, így a főbb útvonalakat megtisztították. Ugyanakkor a lakóházak, tömbházak pincéit is elárasztotta a víz, ezek kitakarítása folyamatban van. A víz több helyen nemcsak a pincéket árasztotta el, hanem a házakba is behatolt, így a bútorokat az udvarra mentették ki.

A mentésben, takarításban nagy szerepe van a lakosságnak is, hiszen ásókkal, lapátokkal felszerelkezve segítenek a károsult szomszédokon. A takarítás mellett a károkat is felmérik a tűzoltók, összesített adatokkal pár nap múlva szolgálnak. A készenléti felügyelőség eddigi adatai szerint több száz házat és gazdaságot öntött el a víz, és 11 személyt kellett kitelepíteni otthonából az elmúlt éjszaka folyamán.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!