ERDON Helyi hírek

2018.07.16. 15:23

Használt buszokat vett a HKV

Tíz Man Lion City márkájú, 89 férőhelyes használt autóbuszt vásárolt Hollandiából egyenként 17.950 euróért a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV).

Tíz Man Lion City márkájú, 89 férőhelyes használt autóbuszt vásárolt Hollandiából egyenként 17.950 euróért a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV).Az ügyletről Mircea Pop, a HKV vezérigazgatója és Romeo Nica gazdasági igazgató számoltak be hétfőn a sajtó képviselőinek. A közszállítási vállalat vezetője elmondta, hogy a mostanáig Hollandiában közlekedő Man Lion City márkájú autóbuszok 89 férőhelyesek, melyek közül 48 állóhely és 41 ülőhely.

A 2008-ban gyártott, 6871 köbcentis, 206 kilowattos, euró 4-es járművek két ajtósak és légkondicionálóval vannak ellátva. A most vásárolt járművek egyenként 17.950 euróba kerültek, ebben az árban a leszállítás költsége is benne van. A szerzemények egy-két héten belül forgalomba állnak, jelenleg a műszaki vizsgálat és a forgalomba írási folyamat zajlik. A tervek szerint kamerákat is beszereznek majd a buszokba.

„Reméljük az utolsó használt autóbuszok ezek, amiket beszereztünk, a továbbiakban új buszokat akarunk vásárolni A mostani buszoktól azt reméljük, hogy legalább öt évig fognak közlekedni a városban” – fogalmazott Mirvea Pop, aki hozzátette, hogy legutóbb három éve vásároltak új buszokat, konkrétan öt Karsan és hét Isuzu márkájú kisbuszt. Jelenleg a HKV-nek 89 autóbusza van.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!