ERDON Helyi hírek

2017.01.08. 12:21

Csúszik a terminál építése

A nagyváradi repülőtér sajtóosztálya szombaton közleményt bocsátott ki azzal kapcsolatban, hogy az illetékes hatóság érvénytelenítette az új terminál kivitelezésére vonatkozó tendert.

A nagyváradi repülőtér sajtóosztálya szombaton közleményt bocsátott ki azzal kapcsolatban, hogy az illetékes hatóság érvénytelenítette az új terminál kivitelezésére vonatkozó tendert.

Ebben felidézi, hogy 2016. április 4-én a bukaresti Iptana tervezőcég befejezte a beruházás hatástanulmányát, melyet a Bihar Megyei Tanács április 19-i határozatával elfogadott. Október 24-én továbbították az elektronikus közbeszerzések (SEAP) rendszerében az illetékes ügynökségnek az odaítélési dokumentációt ellenőrzés és jóváhagyás végett, mely október 27-én megtörtént. November 1-jén meghirdették online az egyszerűsített eljárást 2016. november 21., 15 óra határidővel, mely időpontig a jelentkezők pontosítást kértek. A válaszadások nyomán november 25-én az UTI Grup óvást nyújtott be az illetékes helyen. A tenderre amúgy 3 konzorcium tett árajánlatot. Az elbíráló testület- három tag a repülőteret, 2 a tanácsot képviselte- miután 30 napig tanulmányozta az árajánlatokat, december 22-én úgy döntött, érvényteleníti az egyszerűsített közbeszerzési eljárást arra hivatkozva, hogy a hatástanulmány hiányos és hibás volt. Ezzel párhuzamosan az óvásokkal foglalkozó országos tanács december 28-án elfogadta az UTI Grup óvását. Megjegyzendő, hogy a csoport nem indult a tenderpályázaton. A fejlemények miatt a szerződő hatóság sürgősen felvette a kapcsolatot a hatástanulmányt kidolgozó tervezőcéggel. Január 5-6-án ez Váradon járt a szükséges változtatások megtárgyalása érdekében, és vállalta hogy legkésőbb január 15-ig megteszi a kívánt módosításokat. Ezt követően a Repülőtér és a Megyei Tanács ismét meghirdeti a tendert. Előbbi sajtóosztálya kiemeli: nem történt törvénysértés, az eredti dátumhoz képest a csúszás közel két hónap. Valószínűleg február közepéig ismét továbbítják a tenderpályázatot az online rendszerbe, az árajánlatok új határidejével.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!