ERDON Helyi hírek

2016.12.15. 12:10

A véradást népszerűsítik

A véradást népszerűsítik abban az akcióban, melyet szombaton délután tartanak meg.

A véradást népszerűsítik abban az akcióban, melyet szombaton délután tartanak meg.

A Sürgősségi Esetek Crisana Felügyelőségéhez tartozó nagyváradi 1-es és 2-es tűzoltóegységek 150 tűzoltója szombaton, december 17-én  18 órától egy újabb "küldetésben" vesz részt: a váradást népszerűsítik a megyei vérközponttal és a Karl Landsteiner Transzfúziós Egyesülettel közös akcióban.

A tűzoltók részvételükkel a lakosság figyelmét is rá akarják irányítani a humanitárius cselekedetere, hiszen a véradás csupán 8-10 percbe kerül, ami alatt 450 ml vért lehet adni, ami azonban életmentőnek bizonyulhat sürgős esetekben. Az élet himnuszának bemutatása - azt az elnevezést viseli a felvonulás, mely három helyről, az Állami Egyetem kampuszától, a December 1 parkotól és a Iosif Vulcan Líceumtól indul. Az egyetemtől várhatóan egyetemisták százait fogja vezetni dr.Ligia Burta, a vérközpont igazgatója, a Szív menete a Szent László térig vonul, útközben csatlakoznak hozzá a tűzoltók, de várják a lakosságot, intézmények munkaközösségeit. A terv szerint a három helyszínről ugyanabban az időben érkeznek meg a felvonulók a Szent László térre, ahol eléneklik a Szív Himnuszát. A tűzoltók a maguk részéről mindenkit hívnak: vegyenek részt az akcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!