ERDON Helyi hírek

2016.02.08. 17:16

Valaki sáros az ügyben…

Off-road kerékpározásra, terepbicajozásra talán jó lenne – csakhogy ez épphogy „road”, hiszen külön utat is építettek hozzá: kerékpárutat.

Off-road kerékpározásra, terepbicajozásra talán jó lenne – csakhogy ez épphogy „road”, hiszen külön utat is építettek hozzá: kerékpárutat.

Uniós pénzeket használtak rá, és bár a romániai oldalon számos hibája van (ezekről már írtunk, ráadásul Váradon és a Borson átmenő szakaszát nem is takarítják), nemrégiben adták át a teljes utat, nagy, nemzetközi csinnadrattával. Most azonban máris így néz ki a határon átvezető bicikliút több nagyváradi szakasza: sáros, földes.

Nem takarítják

Vagy három hete felásták, mert mellette vezetékeket fektettek, és bár bőven van füves rész, egész hosszan, a földet mégis a kerékpárútra szórták, aztán a munka befejeztével sem takarították le az utat, vastagon földes maradt. Ez száraz időben a száraz földréteg miatt lesz poros és csúszás-, illetve balesetveszélyes, csapadékos időben pedig sáros, valamint csúszás-, illetve balesetveszélyes. Ez az újdonság. A többi itteni részén pedig Váradtól Borson át a határig továbbra is sok szakasz van, amire a mellette elhaladó autók felhordták a koszt, de senki nem takarítja, egyik önkormányzat, vagy bármelyik illetékes sem tesz semmit. Összesen egyszer takarították le, az ünnepi átadásra, de akkor is felületesen. Ja, és külön érdemes megnézni a kerékpárút bármelyik itteni szakaszát, amikor aztán havazik: még csak fel sem merül, hogy – külön és hivatalos, ráadásul sok pénzért épült út lévén – azt is hómentesítsék, vagy legalább felsózzák.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!