ERDON Helyi hírek

2015.12.16. 15:59

Kevin ismét kórházban volt

Többféle betegségen esett át az utóbbi időben Varga Kevin, az a köröstarjáni kisfiú, akiről már többször is írtunk.

Többféle betegségen esett át az utóbbi időben Varga Kevin, az a köröstarjáni kisfiú, akiről már többször is írtunk.

Miután műtéten és egymást követő, erős citosztatikumos kezeléseken esett át egy rosszindulatú daganat miatt, a hat és fél éves kisfiún márciusban Temesváron őssejt átültetést hajtottak végre, s azt követően derült ki, hogy – valószínűleg az erős kezelés mellékhatásaként – hólyagok képződtek a tüdejében, melyek komplikációkat okozhatnak. Mint legutóbb írtuk, sugárterápiás beavatkozásra készültek, hogy a hólyagok visszahúzódjanak, de erre nem került sor, ugyanis a kisfiú vizsgálatai nem voltak elég jók.

Gondok, bajok

Amint Kevin nagymamájától megtudtuk, a gyermek nemrég agyhártya gyulladáson esett át – ez is hirtelen tört ki rajta, mint általában minden megbetegedése. Belázasodott, fájt a feje, a lába, úgyhogy bevitték a sürgősségre. Kiderült, hogy agyhártyagyulladása van, ezt követően pedig húgyúti fertőzést mutattak ki a vizsgálatok, ezenkívül úgy tűnik, hogy trombózis alakult ki a szervezetében, úgyhogy a katétert, amelyen keresztül gyógyszereket kapott, ki kellett műtsék.

A kisfiú három héten át feküdt kórházban, két hete itthon van, de jelenleg is sok gyógyszert szed– az agyhártyagyulladásra, a húgyúti fertőzésre és a tüdejére. A napokban fogorvosnál volt, mivel több foga is begennyesedett, s most is fáj a lába. A hangulata változó, vannak jobb és rosszabb napjai. Szülei reménykednek benne, hogy jövőre megműthetik a lábát, mivel az inak túl rövidek lettek és nem tud járni. Egyúttal egy újabb őssejt átültetést is végre kell majd hajtani, bíznak benne, hogy várhatnak vele, míg eltelik egy év az elsőtől számítva.

A családnak továbbra is nagy szüksége van anyagi segítségre. Adományokat a szerkesztőségünkbe is lehet hozni, vagy át lehet utalni a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela nevén van.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!