ERDON Helyi hírek

2014.11.12. 15:04

Kevin: folytatódik a küzdelem

Két alkalommal képződtek áttétek a szervezetében, de még mindig van remény, s a legutóbbi vizsgálatok mérsékelt optimizmusra adnak okot. Kevin egy kicsivel jobban van.

Két alkalommal képződtek áttétek a szervezetében, de még mindig van remény, s a legutóbbi vizsgálatok mérsékelt optimizmusra adnak okot. Kevin egy kicsivel jobban van.

Már többször írtunk Varga Kevinről, arról az ötéves köröstarjáni kisfiúról, aki immár harmadik éve folytatja a küzdelmet a rákkal. A daganatot a csípőjében diagnosztizálták, s a műtétet és az első kemoterápiás kezelést követően ezidáig két alkalommal kezdtek gyors ütemben áttétek képződni a szervezetében, legutóbb a tüdejét is megtámadta a betegség. Akkor egy úgynevezett mentőkezelést kezdett el, vagyis a korábbiaknál jóval erősebb citosztatikumokat kapott, melyek súlyos mellékhatásokat is okozhatnak.

Folytatják

A kisfiú nehezen vészelte át ezt az időszakot, sokszor volt nagyon rosszul, de most, egy hónappal a kezelést követően úgy tűnik, hogy visszatért az életkedve. Tegnap beszéltünk nagymamájával, aki elmondta: több mint egy hete otthon van, egész jó az étvágya és járkál is, ami jó jel, ugyanis amikor fejlődésnek indul a szervezetében a betegség, akkor ennek az egyik látható jele az, hogy erőtlen és étvágytalan.

A pár napja elvégzett CT-vizsgálat nem mutatott ki daganatot, tudtuk meg dr. Gabriela Miculschi gyermekonkológustól, aki azt is hozzátette: nem mer túlzottan bizakodó lenni, tekintettel a kór előzményeire. Hamarosan elvégzik a PET-CT vizsgálatot is, ami képes pontosan kimutatni, hogy vannak-e még rákos sejtek a szervezetben. Ha az eredmény jó, akkor elképzelhető, hogy csontvelő átültetésre javasolják a kisfiút. Amennyiben erre sor kerül, több nagyon erős kezelésen kell átessen, a beavatkozást pedig Temesváron fogják elvégezni. Ha viszont még mindig vannak rákos sejtek, akkor az átültetés nem lehetséges, viszont akkor is folytatni fogják a kezelést. Nem mondanak le róla, ameddig csak van remény arra, hogy a szervezete reagáljon, mondta a doktornő.

Olvasóink eddig is sokat segítettek a kisfiú családján, de továbbra is elkél a támogatás. Adományt a szerkesztőségünkbe is el lehet hozni, vagy átutalható a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela, a kisfiú édesanyjának a nevén van. Továbbra is tájékoztatjuk majd olvasóinkat a fejleményekről.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!