ERDON Helyi hírek

2014.11.16. 13:33

Kétszer több beteg szavazott

A délelőtt folyamán folyamatosan jöttek szavazni a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórház beutaltjai az intézmény földszinti termébe, ahová a mozgó urnát helyezték el.

A délelőtt folyamán folyamatosan jöttek szavazni a nagyváradi Gavril Curteanu városi kórház beutaltjai az intézmény földszinti termébe, ahová a mozgó urnát helyezték el.

Mivel volt egy pár perces várakozási idő, a betegek egy része székeken ülve várta ki, hogy sorra kerüljön, de emiatt senki sem elégedetlenkedett. Ez a mozgó urna tulajdonképpen a gyermekvárosban lévő 179 sz. szavazókörzethez tartozott, s ahhoz, hogy igénybe vehessék ezt a lehetőséget, a beutaltaknak a szombati nap folyamán, 18 és 20 óra között kellett feliratkozniuk. Amint a szavazókörzet egyik tagjától megtudtuk, 179 személy iratkozott fel, s délelőtt tizenegy óráig mintegy kilencvenen jöttek szavazni. Ez a szám több mint kétszerese a két héttel ezelőttinek, akkor ebben a kórházban mintegy nyolcvanan kérelmezték a mozgó urnát.

Kétszeres érdeklődést mutatnak a megyei adatok is: míg két héttel ezelőtt Bihar megyében 1700 körülien kérvényezték a mozgó urnát, ezúttal számuk 3100 volt. A központosított adatok alapján a legtöbb kérvényt kórházi beutaltak töltötték ki.

Azokhoz a betegekhez, akik nem voltak olyan állapotban, hogy lejöhessenek a földszintre, a délután folyamán vitték el a mozgó urnát a 179. sz. szavazókörzet képviselői. Azok a beutaltak is szavazhattak, akik nem iratkoztak fel, de csak a gyermekvárosban létesült körzetben, azaz a kórház közvetlen közelében, tudtuk meg.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!