ERDON Helyi hírek

2014.09.17. 15:58

Pert vesztett

Az új, gázzal működő nagyváradi hőerőművet az Elsaco Engineering és az STC SPA építi majd meg, ugyanis a Romelectro elvesztette azt a pert, melyet a polgármesteri hivatal, valamint az Elsaco által képviselt társulás ellen indított.

Az új, gázzal működő nagyváradi hőerőművet az Elsaco Engineering és az STC SPA építi majd meg, ugyanis a Romelectro elvesztette azt a pert, melyet a polgármesteri hivatal, valamint az Elsaco által képviselt társulás ellen indított.A Fellebbviteli Főügyészség által közzétett információkból az derül ki, hogy a Roemelctro azért vesztette el a pert, mert nem létesített egy mintegy százezer eurós garanciát, mely kötelező azon cégek számára, amelyek megóvják egy közbeszerzési eljárás eredményét.

Bár még nem tudtak a per kimeneteléről, a városvezetés aláírta a gázzal működő hőerőmű megvásárlására és az Elsacoval való társulásra vonatkozó egyezményt és átadta az építőnek azt a területet, ahol az új hőerőmű kap helyet.

A gázzal működő hőerőmű megépítése és használatba helyezése egyébként a környezetvédelmi követelmények teljesítésére vonatkozó projekt részét képezi, melynek teljes értéke 77.772.000 euró. Ezen belül az új hőerőmű 54 millió euróba kerül, melynek 5%-át helyi, 45%-át állami költségvetésből fizetik ki, 50%-át pedig uniós pénzalapokból állják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!