ERDON Helyi hírek

2014.04.14. 13:54

Hol volt, hol nem volt... Érkörtvélyesen

Első alkalommal tartottak mesemondóversenyt kisdiákoknak Érkörtvélyesen, melynek célja, hogy fenntartsa a népmesék iránti szeretetet és olvasóvá nevelje a tanulókat.

Első alkalommal tartottak mesemondóversenyt kisdiákoknak Érkörtvélyesen, melynek célja, hogy fenntartsa a népmesék iránti szeretetet és olvasóvá nevelje a tanulókat.

Hol volt, hol nem volt… címmel kezdték népmeséiket a kis mesemondók Érkörtvélyesen, az első alkalommal megrendezett mesemondóversenyen, az Iskola másként-hét programjába, április 10-én. A helyi versenyen összesen 29 tanuló vett részt, hogy lenyűgözze a zsűri tagjait. Két korcsoportban mérkőztek meg a mesemondók. Az előkészítő, első-, és második osztályosoknál Vincze Márta, a Dr. Balási József Gimnázium igazgatója, Vincze Emese magyar szakos tanárnő, Izsó Tünde és Kis Jutka tanítónők hallgatták és figyelték a kis mesemondókat. A harmadik és negyedik osztályosok esetében két taggal bővült a zsűri, Tóth Éva és Badar Annamária tanítónők előtt bizonyíthatták tehetségüket. Csillogó szemű gyerekek, izgatott szülők és a felkészítő tanítónők várták a zsűri döntésének eredményét.

A mesemondó verseny célja, hogy fenntartsa a népmesék iránti szeretetet és olvasóvá neveljék a tanulókat. A szervezők remélik hogy a második mesemondó verseny is ugyanekkorra sikerrel zárul majd. Minden résztvevő mesemondó könyvjutalomban részesült. Aki nem hiszi járjon utána.

Eredmények

Első korosztály: I. Sofroni Viktória (felkészítő tanító Simon Ildikó), II.Kecskés Botond Zsigmond (Badar Annamária), III. Kecskés Friderika és Chereji Vivien (Badar Annamária, Simon Ildikó). Különdíj: Kecskés Aletta (Tóth Éva), Fazakas Hanna és Oláh Barbara (Boda Lóránt).

Második korosztály: I. Kupás Virág ( Madarász Annamária), II. Szalai Vivien és Boldog Bernadett (Madarász Annamária és Kis Katalin), III. Kis Csenge (Kis Katalin). Különdíj: Zih Barbara és Illés Vanessza (Madarász Annamária és Izsó Tünde).

Simon Ildikó tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!