ERDON Helyi hírek

2013.11.14. 17:14

Lesz Váradot Debrecennel összekötő vasútvonal?

Debrecen megyei jogú város októberben elfogadta a 2014-2020 időszakra érvényes innovációs gazdaságfejlesztési programját, melynek része a Debrecen-Nagyvárad vasútvonal felújítása is.

Debrecen megyei jogú város októberben elfogadta a 2014-2020 időszakra érvényes innovációs gazdaságfejlesztési programját, melynek része a Debrecen-Nagyvárad vasútvonal felújítása is.

Az elfogadott gazdaságfejlesztési program szerint a Debrecen és Nagyvárad közötti vasútvonal felújítása és fejlesztése a város ipari infrastruktúrájának és repterének fejlesztéséhez kapcsolódna, és ennek megvalósításában részt venne a debreceni és a nagyváradi önkormányzat, az érintett települések önkormányzatai, Bihar és Hajdú-Bihar Megye önkormányzatai, valamint a Magyar Államvasutak (MÁV) is. Az elfogadott dokumentum szerint a Debrecen-Nagyvárad vasútvonal a két város „között biztosított kereskedelmi, gazdasági, kulturális, turisztikai kapcsolatot hivatott felélénkíteni. A meglévő, körülbelül 50 kilométeres szakasz felújításának és a hiányzó 6 kilométeres szakasz építésének célja is e kapcsolatok erősítése. A helyreállításra javasolt Debrecen-Nagyvárad vasútvonal a Tiszántúl közlekedési hálózatának gerincét adó Budapest-Szolnok-Püspökladány-Debrecen-Nyíregyháza, és az ehhez csatlakozó Füzesabony-Debrecen-Mátészalka-Vásárosnamény közúti, illetve vasúti tengelyhez kapcsolódik. Végpontján Erdély és egész Románia egyik legfontosabb ütőeréhez, a Nagyvárad-Kolozsvár-Marosvásárhely-Brassó-Bukarest tengelyhez, illetve az ehhez csatlakozó észak-déli irányú Szatmárnémeti-Nagyvárad-Arad-Temesvár vonalhoz kapcsolódik. (…) Gazdasági tekintetben a régió – a múlthoz hasonlóan – napjainkban is számos hasonló adottsággal rendelkezik, közös gondokkal küszködik. A projekt megvalósítása még jobban elősegítené a két nemzet egymáshoz közeledését, hozzájárulna a közös turisztikai régió kialakításához, erősítené a gazdasági, kereskedelmi, kulturális pozíciókat.”

Még nincs döntés

Ilie Bolojan Nagyvárad polgármestere lapunk megkeresésére válaszolva elmondta, hogy a nagyváradi önkormányzat szintjén még nem született döntés a határon átívelő projektek tekintetében. Bolojan elárulta, hogy találkozni fog Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével, azt követően, hogy a Hajdú-bihari megyeközpont elöljárója hazajön külföldi útjáról. A találkozón megtárgyalják majd, melyek azok a határon átívelő projektek, amelyeket közösen valósíthatna meg a két város. A közös projekteket a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program (Hu-Ro) keretében valósítják meg, tette hozzá Bolojan, kijelentve azt is, hogy még az idén ismertetni fogják a közös projekteket. A polgármester kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta azt is, hogy a Nagyvárad-Debrecen vasútvonal újjáépítése semmilyen módon nem érintené az általa októberben ismertetett stratégiai tervet. Mint arról már beszámoltunk, Nagyvárad stratégiai projektje a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban egy 35-40 kilométer hosszú, Nagyváradot elkerülő új körgyűrű megépítése, mely mintegy 50 millió euróba kerülne, és amelyhez további három kiegészítő projekt kapcsolódna.

Gyakorlati kérdések

Delorean Gyula, nagyváradi helyi tanácsos, a Nagyvárad Metropolisz Övezet Közösségi fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a szóban forgó elképzelést jelenleg csak a Hu-Ro finanszírozási program keretében lehetne megvalósítani, csakhogy egy pályázati rendszer működtetéséhez előbb egy hatástanulmányt kell készíteni. A Hu-Ro program hatástanulmányát április 30-ig el kellett volna készíteni, csakhogy a román kormány ezt a munkát mindmáig nem végezte el, vagyis ez a finanszírozási rendszer leghamarabb jövő év végén indulhat be, véli Delorean. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy Nagyváradon egyelőre kizárólag közútfejlesztési koncepció van kidolgozva, és nincs tervbe véve vasútvonal-hálózat bővítés, ugyanakkor Debrecennek sem ez az első számú prioritása. Ráadásul Nagyvárad nagyon sok szempontból lemaradt Debrecentől, ezért Delorean úgy véli, hogy a váradi önkormányzat az elkövetkező néhány évben inkább saját, helyi problémáinak a megoldására fog koncentrálni. A Debrecen-Nagyvárad vasútvonal megvalósítása ugyanakkor csak kormányközi megegyezés nyomán valósulhat meg, tette hozzá Delorean.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!