ERDON Helyi hírek

2012.11.23. 12:02

Meghalt Lőrincz Zsigmond, Kovászna polgármestere

Péntek hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond, a székelyföldi Kovászna város polgármestere.

Péntek hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond, a székelyföldi Kovászna város polgármestere.

A maszol.ro portál értesülése szerint az elöljáró éjszaka 3 órakor kapott szívinfarktust otthonában. A brassói kórházba szállították, ahol by-pass műtétet hajtottak végre rajta, de életét nem sikerült megmenteni.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott Lőrincz Zsigmond 48 éves volt, a második mandátumát töltötte Kovászna város élén.

A maszol.ro portál értesülését Thiesz János, Kovászna alpolgármestere megerősítette az MTI-nek. Elmondta, hogy csütörtökön délután a polgármesterrel együtt vettek részt a városi művelődési házban a Székelység története című tankönyv helyi bemutatóján. Ezt követően együtt mentek el egy szomszédos településre egy kampányrendezvényre. Amikor elváltak, a polgármester még a közvilágítás ellenőrzésére indult a kétharmadrészben magyarok által lakott, tízezer lakost számláló fürdővárosban.

Lőrincz Zsigmond egy fagylaltgyárat működtető sikeres vállalkozóként került 2008-ban a helyi politikába.

Részvétnyilvánítás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel értesült Lőrincz Zsigmond tragikus hirtelenségű haláláról. Lőrincz Zsigmond Kovászna város polgármestereként, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Orbaiszéki Szervezetének elnökeként életét és munkásságát mindvégig a közösség szolgálatába állította.

Lőrincz Zsigmond 1964-ben született, 2009-ben szerzett diplomát a George Bariţiu Egyetem Közgazdaság karán. Több cégnél dolgozott ügyvezetőként, majd 2008-ban Kovászna város polgármestere lett. 2010-ben alakult meg az RMDSZ Orbaiszéki Szervezete, amelynek elnökévé választották. 2012-ben újabb polgármesteri mandátumot szerzett Kovásznán.

Lőrincz Zsigmond közéleti szereplőként többszörösen kivívta a kovásznai, az orbaiszéki magyarság bizalmát, közvetlensége, egyenes és őszinte jelleme révén mindenki bizalommal fordult hozzá, akár a Polgármesteri Hivatalban, akár az utcán találkozott vele. Hitte és vallotta, a székelyföldi embereknek itthon kell hazát teremteni, politikusi és közéleti szereplőként minden nap ezért dolgozott. Munkáját elismerték és értékelték, a székely emberek iránti elkötelezettsége példaértékű marad mindannyiunk számára.

Búcsúzunk most tőled, búcsúzom a magam és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetőségének nevében. A gyászoló család bánatában osztozunk.

Nyugodjál békében, Zsiga!

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke

2012. november 23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!