ERDON Helyi hírek

2012.10.09. 12:01

Városnapi programok

Október 12. Nagyvárad Hivatalos napja. A nagyváradi önkormányzat minden évben különböző rendezvényekkel ünnepli meg ezt a napot. Így lesz ez az idén is: október 12-én délelőtt tizenegy órától ünnepi tanácsülésre kerül sor a nagyváradi városháza nagytermében, ahol ünnepi beszédek hangzanak majd el.

Október 12. Nagyvárad Hivatalos napja. A nagyváradi önkormányzat minden évben különböző rendezvényekkel ünnepli meg ezt a napot. Így lesz ez az idén is: október 12-én délelőtt tizenegy órától ünnepi tanácsülésre kerül sor a nagyváradi városháza nagytermében, ahol ünnepi beszédek hangzanak majd el. Egy órakor leleplezik a Bémer téren felállított Mária királyné szobrot, itt beszédet mond Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere és dr. Ernest Oberlander Târnoveanu, a Bukaresti Történeti múzeum igazgatója. Innen az Aurel Lazar emlékházhoz vonulnak az ünneplők, ahol koszorúzás zajlik majd, negyed háromkor pedig az Aurel Lazar szobornál helyeznek el koszorúkat az ünneplők. Este hét órától a színházban szimfonikus koncert lesz. Ezen az eseményen részt vesznek a királyi ház tagjai is. Október 12-én és 13-án 10-17 órák között a színház páholyelőcsarnokában Mária királyné koronáját tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlatra a belépés ingyenes. Kapcsolódó hír, hogy október 14-én, vasárnap az Árkádia Bábszínházban mutatják be a Mária királyné írásaiból összeállított Kígyók szigete című előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!