ERDON Helyi hírek

2012.05.21. 11:51

Halálos baleset Érmihályfalva határában

Több baleset is történt vasárnapról hétfőre virradóra Érmihályfalva körzetében, melyek a figyelmetlenség, és az alkoholfogyasztás rovására írhatóak. Egy személy életét vesztette.

Több baleset is történt vasárnapról hétfőre virradóra Érmihályfalva körzetében, melyek a figyelmetlenség, és az alkoholfogyasztás rovására írhatóak. Egy személy életét vesztette.

 

Alig hunytak ki az érmihályfalvi Nyíló Akác Napok fesztivál végét jelentő tűzijáték fényei, máris megtörtént az első baleset a város határában: a közeli, de már Szatmár megyei Piskolt községbeli 27 éves V.N. hazafelé autózva elvesztette uralmát gépkocsija felett, és a menetirány szerinti ellentétes oldalon az árokban kötött ki. A sofőr és két utasa is könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították őket, ahol kiderült: a sofőr leheletében 0,67 mg/l volt az alkoholtartalom. A másik baleset Érmihályfalva Értarcsa felőli kijáratánál történt, ahol egy vagyonvédelmi cég autója fordult az árokba, ott az anyagi kár jelentős.

Dacia vs. kamion

Ugyancsak Érmihályfalva és Értarcsa között történt a harmadik, már tragikus végű baleset: hajnali 2 óra 15 perckor a tarcsai 27 éves T.C. másodmagával ült egy Dacia személykocsiban, mellyel áttért a bal oldali sávba, ahol egy ukrán bejegyzésű kamion közeledett. Utóbbi ugyancsak ukrán sofőrje, az 54 éves Y.I. elkerülendő az ütközést, ugyancsak sávot váltott, de a Dacia visszatért elé, és már nem lehetett elkerülni a frontális karambolt. A személykocsi a kamion bal oldalának csapódott, majd az árokban kötött ki, míg a teherautó az út menti fák között a szántóföldre hajtott, mély árkot hagyva maga mögött. Szerencse, hogy a kamionsofőr ki tudott jutni két fa között, mert még nagyobb lehetett volna a baj... A kamiont a hétfő délelőtti órákban vontatták ki a szántásból, amikor is rövidebb időre állt a forgalom az országúton. A helyszínen tartózkodott rendőrtől megtudtuk: a gépkocsi vezetője valószínűleg alkoholos befolyásoltság alatt ült volánhoz, és jogosítványa sem volt. A baleset következtében T.C. életét vesztette, utasa, a 16 éves K.K.L.-t kórházba szállították.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!