ERDON Helyi hírek

2012.04.22. 12:29

Váradi tanácsosjelölt lista

Nagyvárad- Péntek délután a városháza dísztermében küldöttgyűlést tartott az RMDSZ váradi szervezete, melyen rangsorolták a Szövetség helyi tanácsosjelöltjeit. Az érintettek előtte bemutatkoztak.

Nagyvárad- Péntek délután a városháza dísztermében küldöttgyűlést tartott az RMDSZ váradi szervezete, melyen rangsorolták a Szövetség helyi tanácsosjelöltjeit. Az érintettek előtte bemutatkoztak.

 

Tevékenységi beszámolót tartott Biró Rozália alpolgármester, az RMDSZ váradi szervezetének az elnöke, és az egybegyűltek a többi jelenlegi RMDSZ-es önkormányzati képviselő munkásságáról is olvashattak a tanácskozás megkezdése előtt kiosztott füzetecskében. Valamennyi ismertetőt elhangúlag elfogadtak, kivéve a dr. Fleisz Jánosét, aki több mint 30 ellenszavazatot kapott. A távollevő tanácsos beszámolóját különben az említett kiadvány nem tartalmazta.

Tizenöt személy nyújtott be pályázatot. Az RMDSZ alapszabályzata értelmében az első hely automatikusan a helyi szervezet elnökét, a második pozíció pedig a megyei tanácselnökjelöltet illeti, így Biró Rozália és Pásztor Sándor neve nem szerepelt a szavazólapon. A Székely Lajos vállalkozóra adott voksokat sem összesítették, mivel korábban tudatta, nem kiván tanácsos lenni, csupán azért nyújtott be dossziét, hogy jelezze, csapattagnak tekinti magát. A legtöbb szavaztot a jelenlegi önkormányzati képviselők kapták, Huszár István (200), Delorean Gyula (198), Szabó József (179) és Sárközi Zoltán (172). Utánuk Ritli László Csongor jogász (150), Bimbó-Szuhai Tibor mérnök (148), Kis Gábor közgazdász (101), Vígh Hajnalka jogász (84), Pető Dalma mérnök, közgazdász (63), Kádár József jogász (30), Dérer Beatrice jogász, műépítész (29) és Jermendy Zoltán közgazdász (19) következtek a sorban. A törvény értelmében a tanácsosjelölt lista 32 nevet kell tartalmazzon, a fennmaradt helyekre az RMDSZ állandó tanácsa fog személyeket nevesíteni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!