ERDON Helyi hírek

2012.04.15. 18:13

Csapatban és stratégiával

Nagyvárad- A Szakszervezetek Művelődési Házában küldöttgyűlést tartott a Bihar megyei RMDSZ. Politikai beszámolót tartott Kiss Sándor elnök, bemutatkozott Pásztor Sándor megyei tanácselnökjelölt.

Nagyvárad- A Szakszervezetek Művelődési Házában küldöttgyűlést tartott a Bihar megyei RMDSZ. Politikai beszámolót tartott Kiss Sándor elnök, bemutatkozott Pásztor Sándor megyei tanácselnökjelölt.

A tanácskozáson jelen voltak: dr. Ritli László egészségügyi miniszter, Pető Csilla és Derzsi Ákos parlamenti képviselők, valamint Lakatos János, a Bihar megyei romák vezetője is. Politikai tájékoztatójában Kiss Sándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke amellett, hogy kitért az általa vezetett alakulat sikereire és erejére, természetesen arról is beszélt, miért döntött úgy, hogy Pásztor Sándort, a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetőjét nevesíti maga helyett megyei tanácselnökjelöltnek. Az RMDSZ által végzett felmérésre utalva arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a megkérdezett több mint 16 ezer ember egy bátor, őszinte és fiatal személyt látna szívesen e pozicióban, aki valami újat tud felmutatni, s szerinte ennek a profilképnek a vízügyi igazgató felel meg a leginkább. Hangsúlyozta: nem áll szándékában lemondani az RMDSZ-elnökségről és nem vonul vissza a politikai életből, csupán úgy gondolja, hogy Pásztor Sándor jobb jelölt és több szavazatot kaphat nála, mert lendületével a jövőt képviseli.

Kiss Sándor ugyanakkor azon meggyőződésének is hangot adott, hogy csak csapatban, tervezve és megfelelő stratégia kidolgozásával, sok munkát elérve lehet eredményeket elérni, amiért köszönet illeti Szabó Ödön ügyvezető elnököt és a Megyei Tanács magyar alkalmazottjait. Megjegyezte: a megyei RMDSZ megvalósításait és érdekérvényesítő képességét támasztja alá többek közt az a tény is, hogy sokak számára érdekessé váltak az RMDSZ által betöltött poziciók, és a legtöbb helyen versenygés zajlik ezekért, amit ő dicséretként él meg.

Itt a pillanat

A hidrotechnikai építőmérnök végzettségű Pásztor Sándor bemutatkozásában kiemelte: eddigi tevékenysége során mindig a konfliktusos helyzetek megoldására, a kompromisszum-keresésre törekedett. Arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt két évben, vagyis amióta vízügyi igazgató, sok jelentős munkálatot, beruházást sikerült megvalósítani, melyeknek betudhatóan Nagyvárad Románia zöld fővárosa lett, de nem csupán a városközpont vagy a Körös-part, hanem Biharpüspöki is új arculatot kapott. A céljai között felsorolta: azt szeretné, hogy Bihar ismét elfoglalja az őt megillető első helyet a megyék rangsorában. Erősítené továbbá a magyar identitástudatot, és az európai uniós pályázatok maximális felhasználására törekedne, mivel ezek munkahelyeket generálnak és befektetőket vonzanak. Úgy fogalmazott: hatékony Bihar megyét akar, a jó működés egyik alapfeltétele pedig a jó szervezés. Hozzátette: azt is szeretné, hogy gazdag legyen a megye, és vezető szerepet töltsön be a régióban. Ugyanakkor erősítené a határ menti együttműködéseket és a kistérségi identitástudatot is, melyek olyan értékek, amik újabb értékeket generálnak. „Hiszem, hogy talán itt a pillanat, hogy a Bihar Megyei Tanácsnak ismét magyar elnöke legyen, mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy így legyen!”, közölte.

Pásztor Sándor felszólalása után bemutatkoztak a megyei tanácsosjelöltek: Cseke Sándor szalontai református vallástanár, Ferkő Jenő belényesi erdőmérnök vállalkozó, Forró László hegyközkovácsi református lelkipásztor, a KREK előadótanácsosa, Gavrucza Tibor ny. református lelkész, Grim András örvéndi történész, Hasas János révi alpolgármester, Hodgyai Edit iskolaigazgató, micskei néptáncos, Kiss Sándor Elek vállalkozó, Kiss Sándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, Miklós János belényesi képzőművész, Rákóczi Lajos érköbölkúti tanár, Sárközi Sándor szalontai építészmérnök, Szabó István váradi gépészmérnök, Szabó Ödön történész, az RMDSZ ügyvezető elnöke, Szarvadi Gyula belényesi vállalkozó, Székely István örvéndi közgazdász, Szoboszlai-Gáspár István mezőtelegdi református lelkész, Szőke Ferenc margittai riporter, Tóth István tenkei állatorvos, dr. Turucz Mária érmihályfalvi állatorvos és Zatykó István berettyócsohaji polgármester.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!