ERDON Helyi hírek

2011.11.01. 15:26

Szüreti bál volt Kiskerekiben

Bihar megye - Szüreti bál volt szombat este a kiskereki kultúrotthonban. A résztvevőket több meglepetés is várta az est folyamán.

Bihar megye - Szüreti bál volt szombat este a kiskereki kultúrotthonban. A résztvevőket több meglepetés is várta az est folyamán.

 

A kiskereki ifjúság egy kis csoportja szüreti népdalokkal hívogatta a falu apraját és nagyját az esti bálra az elmúlt szombaton. Útjuk során ízelítőt mutattak be táncukból, hogy meghozzák a mulatsághoz az idősebbek kedvét is, aki nagy szeretettel fogadták őket az utcákon. Este kilenc órától kezdődött a bál, és miután az érdeklődők nagy része összegyűlt, a Romániai Egyesület az Újrahasznosításért (RoRec) által az előző napon tartott elektromos hulladékgyűjtés tombolasorsolására került sor. Nagy volt a tíz nyertes öröme, mivel fúrógépekkel vagy dekopírfűrészekkel térhettek haza. Ezt követően a táncosok bemutatták a csősztáncot, melyet népdalokkal kísértek.

 

Insect koncert

 

A sztárvendég az Insect együttes volt, akik jelenlétükkel mindenkinek nagy meglepetést szereztek, könnyűzenei feldolgozásaikra nagyon jól mulatott a közönség. A koncert után folytatódott a tánc, éjfélkor kisorsolták a tombola meglepetés ajándékait. A bál alapgondolata ifj. Preznyák Lászlótól származott, aki néhány vele egykorú társával úgy gondolta, megszervezik a mára már hagyománnyá vált szüreti bált. A csoportot támogatta Nyíri Sándor polgármester, Kertész Enikő Erzsébet magyartanárnő pedig a gyerekek felkészítésében segédkezett - ez úton is köszönik a támogatók segítőkészségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!