ERDON Helyi hírek

2011.10.19. 08:53

Halálos útszakaszok

A közlekedési balesetek száma az elmúlt két évben folyamatosan csökken, ám hat útszakasz így is híres maradt a balesetek kiugróan magas száma miatt.

A közlekedési balesetek száma az elmúlt két évben folyamatosan csökken, ám hat útszakasz így is híres maradt a balesetek kiugróan magas száma miatt.

 

Az elmúlt időszakban egyre több híres, ismert személy okoz súlyos, illetve halálos kimenetelű közlekedési balesetet. Legutóbb a romániai showmen és műsorvezető, Serban Huidu okozott Temes megyében három halálos áldozatot követelő balesetet.

 

Mit mutat a statisztika?

 

A közlekedésrendészet által közzétett információkból kiderül, hogy az elmúlt két év során csökkenő tendenciát mutat a közlekedési balesetek száma hazánk közútjain, ennek ellenére van néhány hírhedtté vált útszakasz, melyeket a sok közlekedési baleset miatt „fekete pontoknak nevez a közlekedésrendészet. Az Országos Rendőrfőfelügyelőség által közzétett adatok alapján – melyek az 1999. január 1. és a 2011. június 30. közötti statisztikai adatokat dolgozták fel – hat útszakasz van, ami ezt a minősítést „érdemelte ki”, többek között a Nagyvárad – Nagykároly közötti útszakaszt is, melynek legveszélyesebb része a 0 és 1-es kilométerkő közötti. Az említett útszakaszon a nyilvántartott időszakban 19 súlyos közlekedési baleset történt, 10-en vesztették életüket és 14-en súlyosan megsérültek. Ezen kívül a Bukarest - Alexandria, Bukarest - Ploiesti, Torda – Marosvásárhely - Szászrégen, Braila - Calarasi, Urziceni - Konstanca útszakaszok egy-egy része került fel a legveszélyesebb közutak listájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!