ERDON Helyi hírek

2011.09.14. 10:17

Hangok a jazz földjéről

Szeptember 13-án, kedden este kilenc órától a nagyváradi Posticumban lépett fel a magyar és osztrák muusikusokból álló Bende Quartet.

Szeptember 13-án, kedden este kilenc órától a nagyváradi Posticumban lépett fel a magyar és osztrák muusikusokból álló Bende Quartet.

Az erdélyi származású Bende Zsolt és zenekara koncertezett kedden a váradi Posticum jazzföldjén, azaz a Jazzlandben. A zenei tanulmányait Marosvásárhelyen kezdő, majd Budapesten valamint a bostoni Berklee College of Music-on folytató Bende Zsolt karrierje során több európai turnén vett részt, sőt Brazíliába is eljutott. Számos neves jazzmuzsikussal játszott már együtt, nagyváradi koncertjére Michael Prowaznikkal (dob), Lakatos Pecek Krisztiánnal (nagybőgő) és Zana Zoltánnal (szaxofon) érkezett. A 2004-ben alakult Bende Quartet összeszokott együttes benyomását keltette a kedd esti koncerten, annak ellenére, hogy a formációban az idők folyamán több tagcsere is történt. A kedd esti buli a Posticumban régóta megszokott, és most már elvárt jó minőségű jazzesemények sorába illeszkedett, az improvizatív, kreatív szabadságot hangokká formáló zenei stílus kedvelői élvezettel hallgatták a muzsikusok által kibontott zenei variációkat. Virtuozitásban talán a Váradon már többszor megfordult Lakatos Pecek Krisztián nagybőgős jeleskedett leginkább, míg a koncert egyedidégét Zana Zoltán meleg szaxofontónusa adta meg, de ugyancsak nagyra értékelendőek Bende Zsolt gitár- illetve Michael Prowaznik dobszólói is. A közönség kedvezően fogadta a kulturált produkciót, gyakran nagy tapssal fejezve ki tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!