ERDON Helyi hírek

2011.07.18. 12:38

Karikatúrák a fotógalériában

Nagyvárad - Hétfő délelőtt három nagyváradi karikatúrista- Viorel Chiricuță, Ovidiu Pașcu és Flavius Miheș- alkotásaiból nyílt kiállítás az Euro Foto Art Galériában. Egy hónapig tekinthetőek meg.

Nagyvárad - Hétfő délelőtt három nagyváradi karikatúrista- Viorel Chiricuță, Ovidiu Pașcu és Flavius Miheș- alkotásaiból nyílt kiállítás az Euro Foto Art Galériában. Egy hónapig tekinthetőek meg.

Antikrízis címmel három nagyváradi karikatúrista- Viorel Chiricuță, Ovidiu Pașcu és Flavius Miheș- alkotásaiból nyílt hétfőn kiállítás az Euro Foto Art Galériában. Több mint 100 karikatúrát lehet megtekinteni közel egy hónapig, melyek a szerzőik szerint a hétköznapok aktuális történéseiből inspirálódtak. Az esemény jellegéből fakadóan a tárlatnyitó meglehetősen jó hangulatban zajlott, a megjelenteket Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub vezetője köszöntötte. Viccesen megjegyezte, hogy a fotósok és a karikatúristák igazi jó barátok, hiszen mindkét csoport tagjai kissé örültek: egy bolond világban próbálják humorosan venni a dolgokat, felfedezni az élet szebb és kellemesebb oldalát, miközben nincs sok pénzük. Arra hívta fel a figyelmet: az Euro Foto Art Egyesület hagyományt teremtett abból, hogy minden esztendőben kiállítást szervez a karikatúristák műveiből, csupán a tavalyi év jelentett kivételt.

Kevés lehetőség

Mircea Chirilă újságíró arra emlékeztette az érdeklődőket: a kilencvenes években olyan tematikája volt a karikatúráknak, mint például a románok összevissza szavaznak vagy a gazdasági átmenet. Sajnálattal megjegyezte: egyre szűkül az a tér, ahol a karikatúristák megnyilvánulhatnak- a legtöbb napilap már nem biztosít számukra teret- pedig szerinte egy karikatúra megrajzolása, kitalálása éppoly produktív munkának számít, mint egy vezércikknek a megírása.

Röviden felszólalt Viorel Chiricuță és Flavius Miheș is, a rendezvény nagyobb részén azonban a Varadinum vonósnégyes (Tokaji Ágnes, Costin Éva, Thurzó Sándor József és Bozsódi Beáta) működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!