ERDON Helyi hírek

2011.06.23. 11:39

A lassítók ne legyenek balesetforrások

<p>Bihar megye - A Nagyvárad-Szatmár országút javítása során megyénkben (is) szinte minden érintett település ki- és bejárata előtt úgynevezett sebességkorlátozó szigeteket alakítanak ki (képünkön Értarcsa Érmihályfalva felőli kijárata látható).</p>

 

A cél érthető: a korszerűsödő úton "ránehezedik" a sofőrök lába a gázpedálra, ami fokozott balesetveszélyt  eredményez, amikor a járművek "beszaladnak" egy-egy településre - ennek kívánják elejét venni a mesterséges kitérőkkel. Reméljük, hogy a kivitelezők arra is gondolnak majd, hogy ezeket a lassítókat megfelelően ki is világítsák,  hiszen településeken kívül vannak, és nem árt, ha a sofőrök időben látják éjszaka is, mihez is közelednek. Ugyanis megtörtént már olyan baleset, mikor az autó lámpájának fényében hirtelen felbukkanó akadály látványára a megrettenő sofőr félre rántotta a kormányt, és az árokban kötött ki. Vagyis, az egyik balesetforrás elhárításával ne teremtsenek meg egy másikat!

 

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!