ERDON Helyi hírek

2011.04.01. 12:24

Költségvetés módosítás

<p>Nagyvárad - A március 31-i nagyváradi helyi tanácsülésen módosították a költségvetést. Erre többek között azért volt szükség, hogy belefoglalják a büdzsébe a Környezetvédelmi Minisztériumtól kapott 1.510.000 lej értékű támogatást, ami a tömbházak hőszigetelési programjára érkezett.</p>

Ez az összeg a már leszerződött hőszigetelési munkálatok elvégzését, és további tizenegy tömbház hőszigetelését teszi lehetővé. Ugyanakkor az egészségügyminisztérium is jelezte már, hogy 10.381.000 lejt átutal az önkormányzatnak a kezelésében lévő kórházak feújítására. Ugyancsak belefoglalták a költségvetésbe azt a 17  millió lejnyi kölcsönt, amelyet a város az ipari park idei évi beruházásaira akar költeni. „A költségvetésmódosítás magában foglal egy sor összegátcsoportosítást. Ezekre az átcsoportosításokra főként azért van lehetőség, mert a városnak sikerült takarékoskodnia a közbeszerzési eljárásokon. Így a közbeszerzésekre előirányzott, de fel nem használt összegeket át tudtuk csoportosítani az önkormányzat más beruházásaihoz” - mondta Eduard Florea, az önkormányzat gazdasági igazgatóságának vezetője. A költségvetésmódosítás nyomán 30 ezer lejt kap a Katasztrófavédelem búvármentő képzésre és feszterelések vásárlására, és12 ezer lej jut az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő Hotel FM együttest támogató Meda Music Egyesületnek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!