ERDON Helyi hírek

2010.10.26. 17:02

Kenőpénzt vett át, bebuktatták

<p>Szatmárnémeti — A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt működő felnőttek fogyatékossági szintjét megállapító bizottság (Crişan utca) titkárát, A. N–t kenőpénz elfogadásán érték tetten.</p>

A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt működő felnőttek fogyatékossági szintjét megállapító bizottság (Crişan utca) titkárát, A. N–t kenőpénz elfogadásán érték tetten. Ellene eljárás indult, a vád szerint pénz ellenében egy látássérült személy ügyében ígért kedvező döntést. A gyermekvédelmi igazgatóság felfüggesztette hivatalából a gyanúsítottat, aki ha úgy dönt megfelebezheti a határozatot, tudtuk meg az intézmény aligazgatójától, Mariana Dragoştól. Az elbíráló bizottság három főt számlál, a titkár helyére már más személyt neveztek ki, a másik két munkatársat is elhelyezték a bizottságból, ők ketten más osztályon folytatják munkájukat. Értesüléseink szerint a Szatmár Megyei Korrupcióellenes Hivatal munkatársait előzőleg az a személy értesítette a törvénytelenségről, akitől a vádlott A. N. a pénzt igényelte. A bejelentés alapján a gyanúsítottat a megvesztegetés pillanatában, vagyis 350 euró átvételekor buktatták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!