ERDON Helyi hírek

2010.09.14. 17:24

Német kultúráról fiataloknak

<p>Szatmárnémeti - A Hans Lindner Alapítvány októbertől havonta egyszer, a hónap első csütörtökén, délutánonként Német Társalgási Klubot szervez a Hans Lindner Oktatóközpontban.</p>

A Hans Lindner Alapítvány októbertől havonta egyszer, a hónap első csütörtökén, délutánonként Német Társalgási Klubot szervez a Hans Lindner Oktatóközpontban, Szatmárnémetiben a George Boitor tér 11. szám alatt, ahová 12 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várják a megye bármely pontjáról. A találkozók során különböző témákról lesz szó: októberben stílusosan a müncheni Oktoberfest–ről, de biztos témák lesznek a keresztény ünnepek, a német és sváb hagyományok, zene, sport, gasztronómia stb.  Valamennyi találkozó németül zajlik, de a társalgáson túl alkalom nyílik arra, hogy ki–ki kézügyességét, zenei hajlamait, kulináris tehetségét is próbára tegye. Továbbá a szervezők segítséget nyújtanak német nyelvterületről barátokra szert tenni és velük élő levelezést folytatni. A havi hozzájárulás 10 lej. Jelentkezni interneten keresztül az office@fundatiahanslindner.ro e–mail címen lehet egy fényképes, rövid, német nyelvű bemutatkozó levéllel. A résztvevők száma korlátozott, ezért a szervezők kérik az érdeklődő gyermekeket és fiatalokat, hogy szeptember 25–ig jelezzék részvételi szándékukat. További tájékoztatásért forduljanak bizalommal Boros Beátához, munkaidőben a 0261–715136-os vagy a 0361–404470–es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!