ERDON Helyi hírek

2010.09.16. 17:45

33 gépjárművel bővült a géppark

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Határrendészet szeptember 16-án vette át az első, vissza nem térítendő európai uniós pénzalapból vásárolt gépjárműszállítmányt a schengeni övezethez való csatlakozás eredményeként.</p>

Az új gépjárművek a legmodernebb műszaki felszereléssel rendelkeznek, melyekkel a jövőbeni schengeni övezet határvonalát fogják őrizni és védeni a határrendészek. A tegnap leltárba vett 33 gépjármű a RO FSCH 18.2. - Szárazföldi mobilitás elnevezésű szerződés alapján érkezett Szatmárnémetibe, mely szerződés értelmében 2010 végéig még számos jármű kerül a határrendészet tulajdonába. Jelen pillanatig a Szatmár Megyei Határrendészet tulajdonába két Audi A4-es, húsz Volkswagen Passat Variant, tizenkét 8+1 személyes Volkswagen Transporter és egy Massif Iveco típusú jármű került. Tegnap a gépjárműveket beszállító vállalat képviselői Szatmárnémetiben voltak, és a határrendészeket a gépjárművek felszerelésének használatára oktatták. A most érkezett járművek mindenike rendelkezik fény- és hangjelző szerkezettel, illetve a határrendészek hatékony munkájához szükséges eszközökkel, derül ki a határrendészet beszámolójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!