ERDON Helyi hírek

2010.07.07. 17:07

Érkezik a 11 életmentő gépjármű

<p>Az északnyugati régió sürgősségi helyzetek felügyelőségei gépparkjának bővítésére, és azok modern felszereléssel való ellátásának érdekében leadott projekt pozitív elbírálásban részesült.</p>

Július 7-én, a kolozsvári megyei tanács székhelyén írták alá annak a pályázatnak a finanszírozási szerződését, melyet az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökségnél nyújtottak be, azzal a céllal, hogy az északnyugati régió sürgősségi helyzetek felügyelőségeinek gépparkját bővítsék, illetve azokat minél modernebb felszereléssel lássák el. A Regionális Operatív Program 3.3-as tengely mentén (A felszerelésekkel való ellátás javítása sűrgösségi esetekben való beavatkozás esetében) leadott 49 868 560,78 lej összértékű pályázat finanszírozási szerződését Kolozsváron Claudiu Cosieru, az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója írta alá.

 
Hat megye közös pályázata
A pályázat keretében a hat közösen pályázó megye képviselői a sürgősségi helyzetek felügyelőségei gépparkjának fejlesztését tűzték ki. A Besztrece-Naszód, Máramaros, Szilágy, Kolozs, Bihar és Szatmár megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségei összesen 64, a sürgősségi helyzetek ellátására speciálisan gyártott gépjárművet szereznek be. Ezen beruházás révén csökken a sürgősségi esetek megoldásának ideje, ami hozzájárul a lakosság biztonságérzetének növekedéséhez. A tegnap aláírt pályázat lefutási ideje 18 hónap, mely idő alatt a speciális gépjárműveket az említett megyék felügyelőségei használatba is helyezik. Gheorghe Strâmb szatmárnémeti nyugalmazott ezredes, a projekt koordinátora korábban elmondta, hogy a Szatmár megyei felügyelőség gépparkja öt új tűzoltóautóval, egy súlyosan roncsolódott gépjárművekből való mentéshez használatos haszongépjárművel, egy újraélesztéshez szükséges eszközökkel felszerelt mentőautóval és négy SMURD-mentőautóval bővül majd. A mostani nyertes pályázat annál is inkább jelentős sikerként könyvelhető el, mert az ISU statisztikái szerint jelenleg az északnyugati régióban 22 615 lakosra jut egy tűzoltóautó, súlyosan roncsolódott gépjárművekből való mentéshez használatos haszongépjármű pedig egy jut 689 745 lakosra, SMURD-mentőautóból 145 209 lakosra jut egy, míg újraélesztéshez szükséges eszközökkel felszerelt mentőautóból egy jut 919 659 lakosra.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!