ERDON Helyi hírek

2010.06.24. 13:38

Varázslatos Iskolabusz Váradon

<p>Nagyvárad - Szinte egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a Nagyváradi Gyermekváros sportpályáján, annyian jöttek el a Minimax tévécsatorna által szervezett, Varázslatos Iskolabusz nevet viselő csütörtöki gyerekprogramra.</p>

A gyerekek ismeretterjesztő, illetve szórakoztató játékok között választhattak: volt négy „sziget”, azaz tematikus ismeretterjesztő játékok, melyek során a bolygókkal, az állat- és növényvilággal, környezetvédelemmel ismerkedhettek meg játékos kísérletek által. A kicsiknek pedig többek között babajátszóház és ugrálóbár állt a rendelkezésére. A gyerekek „menetlevelet” kaptak, s minden „szigeten” pecséteket gyűjthettek. Utóbb a lepecsételt menetlevéllel tombolahúzáson vehettek részt. A legértékesebb nyereményeket - az egész családnak szóló külföldi utakat - Mangálián húzzák ki, július 4-én, az összes résztvevő tombolajegy közül.

Nagyon sok gyerek vett részt, s a szervezőknek bőven volt dolguk. Valószínűleg ez a magyarázata annak, hogy az eseményről többet tudni akaró újságíróknak csak rábeszélések nyomán és nagyon szűkszavúan adtak információkat.

Annyit viszont megtudtunk: magyarországi és románai szervezők hozták el Nagyváradra a Romániában első alkalommal megszervezett karavánt, mely az elkövetkezendő napokban Szebenbe, Brassóba, Bukarestbe, Brailára, Galacra, Konstancára, Mangáliára látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!