ERDON Helyi hírek

2010.06.17. 09:01

Pénzhamisítókat fogtak

<p>Nagyvárad - A váradi rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Ügyosztálya (BCCO) elkapott egy nyolc fős pénzhamisító bandát, melynek tagjai Bulgáriában hamisított, 35 ezer euró értékű pénzösszeget akartak elhelyezni egy karánsebesi bankban.</p>

Öten közülük előzetes letartóztatásban vannak, a többieknek pedig megtiltotta az ügyészség, hogy elhagyják az országot. Ugyanakkor nyomozást indítottak azon bolgár állampolgár ellen is, akitől a hamis pénz származik. Az esetre még április hónap végén derítettek fényt, amikor az egyik lugozsi pénzintézet alkalmazottjai jelezték, hogy ismeretlen személyek két hamis bankjegyet akarnak beváltani. Később a gyanúsítottak közül ötöt tetten értek a hatóság emberei. A Iulian C. vezette csoportot egy másik ügyben azzal is vádják, hogy bankkártyákat hasmisítottak, s ezzel több mint 600 ezer veszteségeket okoztak amerikai állampolgároknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!