ERDON Helyi hírek

2010.06.27. 17:53

Népviseletben vonultak fel

<p>Szatmár megye - A zord idő sem tántorította el a Nagykárolyban élő székelyeket attól, hogy részt vegyenek a második alkalommal megrendezett Nagykárolyi Székelytalálkozón.</p>

Nem csak nagykárolyi, hanem még Debrecenbe költözött, székely eredettel rendelkező nagykárolyiak is részt vettek az eseményen, népviseletben, büszkén énekelve a Székely himnuszt. A szombat délután kezdődött esemény zászlós körmenettel indult, melynek keretében a résztvevők, a magyar és a székely zászlót kezükben tartva megkerülték a nagykárolyi Kalazanci Szent József római katolikus templomot. Ezt ünnepi szentmise követte a templomban. A találkozó további részének a Szent László Közösségi Ház volt a helyszíne. Itt került sor az ünnepi kulturális műsorra, mely bállal ért véget. A székelytalálkozó megszervezésének ötlete egy baráti beszélgetés során merült fel. Tavaly óta egyre többen csatlakoznak a rendezvényhez, melyet hagyományteremtő szándékkal jövőre is megszerveznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!