ERDON Helyi hírek

2010.05.28. 14:46

Házi kedvencek mustrája

<p>Nagyvárad - A nagyváradi 11-es számú Általános Iskolában pénteken újabb rendezvényekre került sor az egész héten át tartó Nyílt Napok keretében.</p>

Pénteken kilenc órától az iskola udvarán felállított színpadon a diákok ünnepi műsorral szerepeltek. A magyar tanteremben népművészeti kiállítás nyílt Coroianu Ágnes magyartanárnő szervezésében. A gyerekek összegyűjtötték a családban őrzött értékesebb népművészeti tárgyakat, így jött össze kiállítás anyaga. Kerámia és faragott dísztárgyak, hímzett terítők és csipkék, továbbá egy székely női népviseleti ruha és egy eredeti népviseleti babaruha egyaránt a tárlat anyagát képezte. A legnagyobb sikere a pénteki rendezvények közül a kisállat-kiállításnak volt. A hagyományos rendezvényre a diákok háziállataikat hozták el bemutatni. A különböző fajtájú és nagyságú kutyák, papagájok, hörcsögök, díszhalak mellett egy fekete cicát és egy megdöbbentően nagytermetű nyúlat is láthattunk. A résztvevők nagy lelkesedéssel simogatták a szebbnál szebb kutyusokat, de a kevésbé szokványos házi kedvenceket is alaposan szemügyre vették.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!