ERDON Helyi hírek

2010.04.07. 16:25

Nem erőltetik a nagykárolyi körforgalom kialakítását

<p>Nagykároly - Az utak rendbetétele kapja a prioritást ebben az évben, nem pedig a körforgalmasítás, nyilatkozta Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.</p>

Az elöljáró arra a kérdésre válaszolva jelentette ki mindezt, hogy lesz-e, s ha igen, mikor körforgalom a nagykárolyi Coposu – Május1-tér – Mihai Viteazul utcák kereszteződésében. Egy időszakos körforgalom kialakítását még 2008–ban hagyta jóvá a nagykárolyi tanács. A küllemre nem túl masszívnak tűnő, műanyag elemek felhasználásával megoldott körforgalmasítás igencsak borsosra sikeredett, ezért a tanács és az önkormányzat is halasztotta a tanácsi határozat gyakorlatba ültetését. A körforgalom kialakításának költségei 55 000 lejre rúgtak. Kovács Jenő hozzátette, az önkormányzat készíttetett két útmodernizációs pályázatot. Az elöljáró úgy fogalmazott, Nagykárolyban sokkal nagyobb problémát jelent az útminőség, mint a forgalmi nehézségek okozta gondok, így természetes, hogy először az előbbit szeretnék orvosolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!