ERDON Helyi hírek

2010.04.13. 16:10

Csíkszeredai vendégjáték Nagyváradon

<p>Bihar megye - Csütörtök este 8 órától a <strong>Moszkva kávézó dísztermében</strong> (volt Tempo Klub, a Filharmóniával szemben) Fekete Bernadetta és Bodea Tibor csíkszeredai színművészek <strong>Ingmar Villqist: Helver éjszakája</strong> című darabját mutatják be.</p>

Az előadás egy együtt élő pár egy éjszakájáról szól, egy pár óra, mely alatt lepereg előttünk kettejük egész élete. A Férfi harmincas éveiben jár, szellemi fogyatékos, ami azonban nem akadály abban, hogy érzelmi világa ugyanolyan intenzív és sokoldalú legyen, mint bárki másnak. A Nő valamivel idősebb, megkeseredett a múltban átélt csalódások miatt, egyetlen jó dolog az életében a fogyatékos férfi, akinek gondját viselheti, és aki őt viszont szereti. Ez a két ember kiegészíti egymást: az egyiknek gondozásra van szüksége, a másiknak pedig egy társra, aki elfogadja és nem ítéli el. Ami ennél is fontosabb, hogy mindkettejüknek szeretetre van szükségük, amit csakis egymástól kaphatnak meg.
Kettejük világa egész jól működik egészen addig, amíg ki nem tör a forradalom, ahol az „egészségesek” a fogyatékosok életére törnek, a társadalom selejtjeinek tartják őket, és így ők ketten is veszélybe kerülnek (egyikük, mert fogyatékos, a másik, mert nem tiszta erényű). A külvilággal ellentétben, a Nő bebizonyítja nekünk, hogy a szeretetnek nincsenek határai, abban, hogy két ember egymásra találjon nem számít a társadalmi osztálybeli különbség, nem számít a kor, sem a múltban elkövetett hibák, sem pedig a fizikai vagy szellemi fogyatékosság.
Belépő 10 ron. Mindenkit szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!