ERDON Helyi hírek

2010.03.31. 15:27

Véget ér a kvótaév

<p>Bihar megye - A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) arról tájékoztatja a tej felvásárlókat, valamint a közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkező termelőket, hogy 2010. április 1-től nyújthatják be a 2009/2010-es kvótaévben realizált kiszállítási, illetve eladási éves jelentéseiket.</p>

A hivatal ugyanakkor arra emlékeztet: a kvótaév 2010. március 31-én véget ért, a kitöltött éves nyilatkozatokat pedig legkésőbb május 14-ig lehet büntetés nélkül letenni az APIA-központoknál. Ezen deklarációkat a közvetlen értékesítési kvótával rendelkező termelők és az ezektől tejet vásárlók kell benyújtsák. Előbbiek a Farmerkönyvben található adatok alapján kell kitöltsék a dokumentumokat. A kiadvány két típusú lehet: A (azon termelőknek, akik 5 ezer kilogramnál nagyobb kvótával rendelkeznek) és B (5 ezer kg-nál kisebb kvóta esetén). Fontos, hogy a közvetlen értékesítési kvótával rendelkező termelőknek abban az esetben is nyilatkozniuk kell, ha nem forgalmaztak tejet vagy tejtermékeket a kvótaévben. Május 14-e után napi 0,01 százalékos késedelmi kamatot számolnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!