ERDON Helyi hírek

2010.02.22. 15:57

Kölcsey: költözés két részletben?

<p>Szatmárnémeti - A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak nyáron költöznie kell jelenlegi épületéből. A tervek szerint az iskola egyszerre költözne, amennyiben ez nem sikerül két részletben vált ingatlant a gimnázium.</p>

A szatmárnémetiKölcseyFerencFőgimnázium épületét visszakapta a reformátusegyház, így az intézménynek költöznie kell — amit már az elmúlt évben meg kellett volna tennie, de erre kapott egy év haladékot. Megkeresésünkre Elek Imre, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója elmondta, tudomása szerint az aláírt protokollt követik majd, miszerint a Zárda templom két oldalán lévő épületszárnyakba költözik a gimnázium. A protokoll szerint a főgimnázium először az egyik szárnyat veszi birtokba — melyben jelenleg az Aurel Popp Művészeti Líceum működik —, valamint amíg a másik szárnyat felújítják — melyben a Vointa Sportklub működött — addig a Kölcsey újépítésű szárnyában is maradnak osztályok. Az első költözésre nyáron kerül sor, ám az igazgatónak egyelőre nem volt pontos információja azzal kapcsolatban, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium „új” épületszárnyából mikor tudnak kiköltözni, mivel az iskolának majd otthont adó épület másik szárnyát — a Vointa Klub helyét — a szatmárnémeti polgármesteri hivatal újíttatja fel a tanintézmény számára.

Kérdésünkre Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere elmondta, már az idei évi költségvetésbe bele lesz foglalva az illető felújításokkal járó költség is, ám az munkálatokkal kapcsolatos procedúrák nem tudni meddig húzódnak majd el. „Mindenképpen szeretnénk, ha a 2010/2011–es tanévet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium már az új helyen tudná megkezdeni” — hangsúlyozta az alpolgármester, aki azt is megemlítette, hogy amennyiben ez a terv nem sikerül van egy B verzió is, miszerint a diákság egy része a jelenlegi gimnázium új épületében maradna a munkálatok idejére. Kereskényi megemlítette, a 2010–es évben a Vointa klub épületének felújítására 800 ezer lejt tudnak elkülöníteni saját költségvetésből, valamint a képviselők támogatása révén. Emellett elsődleges feladat a speciális iskola épületének felújítása, mely ingatlanba az Aurel Popp Művészeti Líceum költözik, valamint az egyik általa már korábban használt épületbe — a posta mellett lévő ingatlanba. Erre a célra 600 ezer lejt szántak, mely munkálatokat már tavasszal meg is kezdenek — tudtuk meg Kereskényitől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!