ERDON Helyi hírek

2010.02.03. 16:24

Halasztották a szabály alkalmazását a nagykárolyi tanácsosok

<p>Szatmár megye - Egy újabb határozattervezet<strong> gyakorlatba ültetését</strong> halasztotta el a nagykárolyi tanács, mégpedig a tavaly megszavazott <strong>reklámszabályzat</strong>ét.</p>

Tavaly augusztusban hozott döntést a reklámtáblák kihelyezéséről a nagykárolyi tanács. Az akkori határozat értelmében ezentúl nagyobb reklámtáblákat csak adott méretben (3x2m, 4x3m, 5x2,5m vagy pedig 6x3m) és a város lakott területén kívül eső részére lehet kihelyezni. Kisebb, könnyű szerkezetes hirdetőeszközök a város belterületén is kihelyezhetőek, azzal a feltétellel, hogy legkevesebb 2,5 méteres magasságban kapjanak ezek helyet. A szabály a cégérek kihelyezési módjáról is pontosan fogalmaz, ezek elsősorban esztétikai és biztonsági feltételeknek kell hogy megfeleljenek.

Abban az esetben, ha a hirdetők nem veszik figyelembe a szabályt, akkor jelentős pénzbírságot fizethetnek, mely összeg akár 2500 lejig is terjedhet. A szabály másik jelentős újítása, hogy a város forgalmasabb részein, így a Calea Armatei Romane, a 25 Október és a M. Viteazulutcák mentén csak olyan reklámtáblák, illetve hirdetmények kihelyezését teszi lehetővé, melyek modern anyagból készülnek és a megvilágítást is biztosítanak. Ezt azért találták fontosnak a szabály kidolgozói, hogy az éjszaka vezető sofőröket ne zavarja össze és meg tudják különböztetni a közlekedési tábláktól.

A nagykárolyi tanácsosok eredetileg egy évre szerették volna elhalasztani a szabály alkalmazását, azonban a polgármesteri hivatal kereskedelmi osztályának vezetője, Egli Sebastian javaslatára csak egy hónapot halasztottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!