ERDON Helyi hírek

2010.02.21. 15:43

Cél: a helyesírás elsajátítása

<p>Szatmár megye - Szombat délelőtt a Református Gimnáziumban tartották meg a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt az V–VIII. osztályos diákok számára.</p>

Szombat délelőtt a hagyományokhoz híven a szatmárnémetiReformátusGimnázium adott helyet a SimonyiZsigmondhelyesírási verseny megyei döntőjének. A megyénkben közel tíz éve megszervezésre kerülő versenyen ezúttal az V–VIII. osztályos diákok mérték össze tudásukat. Gál Gyöngyi magyar oktatásért felelős szaktanfelügyelő elmondta, az AnyanyelvápolókErdélyiSzövetsége által szervezett helyesírási versenyre megyénkben összesen 92 tanuló jelentkezett, akik közül 85 vett részt a megmérettetésen. A kárpát–medencei vetélkedő feladatai egységesek a Kárpát–medencében versengő diákok számára, melyet az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszékének oktatói állítottak össze — mely egyik feladata tollbamondás volt, valamint helyesírási szabályokkal kapcsolatos kérdéseket tartalmazott.
GálGyöngyi elmondta, a megyei szakaszt megelőzően minden tanintézményben tartottak helyi selejtezőket, ahonnan a legnagyobb pontszámokat elért diákok jutottak tovább a megyei döntőbe — az alsó ponthatár 80 pont volt. A helyesírási verseny országos döntőjét áprilisban Kolozsváron tartják meg, ahol megyénket négy diák képviseli majd, akik a legmagasabb pontszámokat érik el. Eredmények keddre várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!